Oglasio se tinejdžer koji se 6 godina vodio kao nestao: Nadam se da policija neće naći moju majku

13.02.2024

11:36

0

Autor: N.P.

Aleks Bati je postao punoletan, a proteklih šest godina je živeo "alternativnim životom"

Oglasio se tinejdžer koji se 6 godina vodio kao nestao: Nadam se da policija neće naći moju majku
Aleks Bati je napunio 18. godina - Copyright Youtube/Good Morning Britain

Britanski tinejdžer Aleks Bati, koji se vodio kao nestao šest godina, rekao je da se nada da policija neće pronaći njegovu majku koja ga je otela 2017.

Bati, tada 11-godišnjak, otišao je na odmor sa majkom Melani Bati, koja nije imala starateljstvo nad njim, i dedom Dejvidom.

Međutim, više se nisu vraćali kući, a zakoniti staratelj, dečakova baka, prijavila je njegov nestanak.

Drugih detalja godinama nije bilo sve do prošlog decembra kada je Aleks zaustavio jednog vozača na jugu Francuske i upitao ga za pomoć.

GREATER MANCHESTER POLICE
Aleks Bati je nestao kada je imao 11 godina

Ispostavilo se da je trojac živeo "alternativnim životom" u Španiji, Maroku  i Francuskoj.

Međutim, u jednom trenutku je Aleksu takav život dojadio, pa je otišao od majke. Pešačio je dva dana pre nego što je u blizini Tuluza naišao na studenta Fabijena Asidinija koji ga je odveo u policiju.

Ovih dana je postao i punoletan, a medijima je rekao da veruje da ga je njegova majka "iz ljubavi" odvela u inostranstvo i da se nada da je policija neće pronaći, kao ni njegovog dedu.

- Ona je mislila da je tako najbolje. Ona i deda su to učinili iz najbolje namere. Znam da me neće kontaktirati za moj rođendan, neće rizikovati. Ukoliko to učine, to će biti onda kada budu sigurni 100 odsto da su bezbedni. Nadam se da ih policija neće naći. Volim ih oboje, ali ako ih ne vidim ponovo, neće biti strašno. Možete voleti nekoga iako ne pričate sa njima - rekao je tinejdžer.

Profimedia
Aleks sa majkom i dedom

Bati sada živi sa bakom Suzan Karuanom u Britaniji, a želeo bi da pohađa koledž. Dok je živeo u inostranstvu predstavljao se kao Zek Edvards, a i danas uglavnom govori na francuskom jeziku.

- Kada sam se vratio, bilo mi je teško da pričam sa mojim vršnjacima. Bio sam okružen odraslima od moje 11. godine i stalno sam sa njima razgovarao, tako da ljude mojih godina zovem "decom" - objasnio je.

Kako je rekao, i dalje ne može da veruje da se vratio u Veliku Britaniju.

- I dalje mi se nisu slegli utisci, ali će se verovatno to uskoro dogoditi - dodao je.

Kada je pronađen u decembru, kazao je da je njegova majka "antivladinih i antivakserskih" stavova.

- Ona je sjajna osoba i volim je, ali jednostavno nije dobra mama - rekao je.

- Posvađao sam se sa njom i pomislio sam kako ću da odem zato što ne mogu da živim sa njom. Shvatio sam da to neće biti dobro za moju budućnost. Stalne selidbe, nemam prijatelje, nemam društveni život - pojasnio je tada.

Francuske vlasti su posumnjale da bi Melani Bati mogla da bude i u Finskoj, a veruje se da je Dejvid Bati preminuo pre šest meseci.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike