Otkriveno gde je dečak živeo pre nego što se vratio u Britaniju: Godinama se vodio kao nestao (VIDEO)

18.12.2023

10:30

0

Autor: N.P.

Bati, inače iz Oldhama, sa majkom i dedom je 2017. otišao na odmor u Španiju, ali onda su nestali bez traga

Otkriveno gde je dečak živeo pre nego što se vratio u Britaniju: Godinama se vodio kao nestao (VIDEO)
Aleks Bati se šest godina vodio kao nestao, a prošle nedelje se vratio u Britaniju - Copyright Profimedia/GREATER MANCHESTER POLICE

Velika Britanija i dalje pomno prati slučaj Aleksa Batija (17) koji se šest godina vodio kao nestao, a ove nedelje se pojavio u Francuskoj.

Bati, inače iz Oldhama, sa majkom i dedom je 2017. otišao na odmor u Španiju, ali onda su nestali.

Ispostavilo se da su živeli nomadski u Maroku, Španiji i na kraju u Francuskoj.

Tinejdžer je prošle nedelje sam pešačio nekoliko dana u Francuskim Pirinejima tražeći pomoć sve dok nije naišao na jednog vozača koji ga je odveo u policiju.

Frederik Hambije i Ingrid Buve, u čijoj kući na farmi je Bati živeo proteklih godina, rekli su da je dečakov deda radio razne poslove u zamenu za hranu i smeštaj. Tinejdžera su leti vodili na plažu i obližnju reku ili su vozili bicikle. Pomagao im je u bašti i velo je da kuva sa njima.

Iako njegova majka nije živela u istoj kući, Aleks je nekoliko puta odlazio kako bi bio sa njom, ali se poslednji put u kuću vratio početkom ovog leta.

Kako su istakli, izrazio je želju da se "vrati normalnom životu" tako da su pokušali da mu nađu mesto u školi, ali je tada saznao da su mu potrebni dokumenti koje on nije imao.

Francuskim domaćinima je rekao da želi da se vrati u Britaniju kako bi dobio neophodna dokumenta za studiranje u Francuskoj.

Kada je odlazio, rekao im je da će biti sa majkom.

GREATER MANCHESTER POLICE
Aleks Bati je nestao kada je otišao sa majkom i dedom na odmor

Oni su mu poželeli sreću i poručili mu da je uvek dobrodošao u njihovom domu. Kako su istakli, prvi put su za otmicu i ceo slučaj čuli pre nekoliko dana iz medija.

Podsetimo, Aleks je vraćen u Britaniju gde se ponovo susreo sa bakom koja ima starateljstvo nad njim i koja ga je sve ove godine tražila.

Za sada nije poznato gde se njegova majka nalazi, a sumnja se da je želela da ga odvede u Finsku zbog čega se on pobunio i odlučio da se vrati u Veliku Britaniju.

Inače, majka je živela u "duhovnoj zajednici".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike