Rusija Africi poslala još humanitarne pomoći: Besplatno đubrivo stiže u Zimbabve

13.02.2024

00:15

0

Brod sa 23.000 tona đubriva istovaren je u luci grada Beira u Mozambiku

Rusija Africi poslala još humanitarne pomoći: Besplatno đubrivo stiže u Zimbabve
Ilustracija - Copyright Pixabay

Rusija je poslala još besplatnog đubriva u Afriku, koje će preko Beire u Mozambiku stići u Zimbabve. 

Brod sa 23.000 tona đubriva istovaren je u luci grada Beira u Mozambiku. Do Zimbabvea će đubrivo biti transportovano kopnenim putem, saopšteno je iz pres službe "Uralkem grupe". 

- Sigurna proizvodnja hrane ne može da se sprovede bez đubriva, budući da ono omogućava rast i otpornost poljoprivrednih useva koji hrane ljude širom sveta. Kao najveći globalni proizvođač i izvoznik mineralnog đubriva, mi smo kompanija sa ambicioznom misijom da pomognemo da se iskoreni glad. Uradićemo sve što možemo da osiguramo stabilan dotok hrane u delovima sveta u kojima vlada nestašica - saopštio je izvršni direktor "Uralekma" Dimitri Konjajev. 

UN Program za hranu je pomogao da se dopremi poslednja isporuka iz Rusije, a "Uralkem" je snosio troškove pomorskog transporta i isporuke, kao i u prethodnim zajedničkim humanitarnim isporukama

Grupa je do danas poslala više od 134.000 tona besplatnog đubriva na afrički kontinent. Uz pomoć UN, više od 111.000 tona đubriva je iz evropskih luka poslato u Malavi, Keniju i Zimbabve. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike