Taker Karlson viđen u Moskvi: Gledao balet, a šuška se da će intervjuisati Putina! (FOTO)

04.02.2024

09:39

0

Autor: N.P.

Glasine da planira da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina kruže još od prošle godine

Taker Karlson viđen u Moskvi: Gledao balet, a šuška se da će intervjuisati Putina! (FOTO)
Taker Karlson - Copyright Profimedia

Američki novinar, Taker Karlson, nekoliko dana je proveo u Rusiji gde je čak prisustvovao baletu u čuvenom Boljšoj teatru, preneli su lokalni mediji koji su na Telegramu objavili nekoliko fotografija.

Karlson je navodno sleteo na aerodrom Vnukovo, došavši "Turkiš erlajnsom" iz Istanbula, a kasnije je viđen kako gleda balet "Spartak".

Konzervativni voditelj, koji je posle odlaska sa televizije "Foks njuz" gde je radio godinama, započeo sopstvenu emisiju na internetu, nije još potvrdio kojim povodom je boravio u Moskvi.

Ipak, glasine da planira da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina kruže još od prošle godine.

 

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanja u septembru nije isključio tu mogućnost iako je objasnio da bi Putin pričekao sa davanjem intervjua bilo kom američkom novinaru dokle god je američki narod "ozbiljno zaglupljen antiruskom propagandom".

Karlson je svojevremeno rekao da ga je Bela kuća sprečila da razgovara sa Putinom, mada nije pružio više detalja.

Kako je kazao, prethodni pokušaji da ugovori intervju sa ruskim liderom su doveli do agresivne prismotre Nacionalne bezbednosne agencije, a sadržaji njegovih mejlova su poslati medijima 2021. kako bi bio opisan kao "nelojalni Amerikanac". NSA je tvrdila da Karlson nije obaveštajna meta i da nikada nisu tražili da bude skinut sa programa na "Foks njuzu".

Ipak, prošlog aprila je ostao bez posla na toj televiziji.

Na vest o poseti novinara odgovorila je republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin.

- Demokrate i njihovi medijski propagandisti su izbezumljeni su mogućnošću da Taker Karlson intervjuiše Putina. Oni veruju da imaju pravo da budu cenzori i da su oni ti koji treba da vam govore šta da mislite i u šta da verujete. Mrze kada neko kao što je Taker ispada iz kalupa. Imamo slobodne medije u ovoj zemlji, a od ljudi poput Takera Karlsona očekujemo da govore istinu! - napisala je ona na mreži Iks.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike