Sramotno pravdanje Bajdena za napad na Siriju i Irak!

02.02.2024

23:51

0

Gađanjem lokacija u pustinjskim oblastima Sirije i na granici Sirije i Iraka rezultiralo brojnim žrtvama i povređenim ljudima

Sramotno pravdanje Bajdena za napad na Siriju i Irak!
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

SAD su večeras počele da izvode vazdušne udare na Siriju i Irak, pravdajući se da je to odgovor na nedavni napad dronom na američku bazu u Jordanu.

U američkom napadu poginulo je dest ljudi, a gađano je više od deset položaja  proiranskih formacija iz vazduha u istočnoj Siriji.

Ddvojica zvaničnika, koji su želeli da ostanu anonimni, rekli su da su napadi bili usmereni na objekte u Iraku i Siriji povezane sa iranskom Revolucionarnom gardom (IRGC) i milicijama koje ona podržava, preneo "Rojters".

Prema pisanju "Rojtersa", udari su pogodili više od 85 ciljeva sa više od 125 precizne municije. Sirijski državni mediji objavili su nakon udara da je SAD gađanjem lokacija u pustinjskim oblastima Sirije i na granici Sirije i Iraka rezultiralo brojnim žrtvama i povređenim ljudima.

Predsednik SAD Džozef Bajden, koji je danima najavljivao napad, sada se oglasio i pokušao sramotno da opravda udar koji je Amerika izvela.

- Reakcija SAD će se nastaviti u vremenima i mestima koje mi izaeremo - rekao je Bajden.

Dodao je da je isključivo on naredio napad i da će se on nastaviti.

Pravdao se da SAD, navodno,  ne traže sukob na Bliskom istoku, ali se iz njegovog obraćanja jasno može zaključiti da nema nameru da stane i da mu je samo nešto bilo potrebno da Amerika krene u napade i izazove sukob na liskom istoku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike