Aleksandar Dugin: Novi građanski rat u SAD je neizbežan!

01.02.2024

23:14

0

Amerika je poznata kao rodno mesto pragmatizma, ali je taj pragmatizam nestao

Aleksandar Dugin: Novi građanski rat u SAD je neizbežan!
Aleksandar Dugin - Copyright Profimedia

Vrh Demokratske stranke i neokonzervatici u obe stranke, i među republikancima i demokratama, vode Ameriku u novi građanski rat, koji je, posle događaja u Teksasu, postao neizbežan, piše ruski mislilac Aleksandar Dugin za sajt "Geopolitika".

"Amerika je poznata kao rodno mesto pragmatizma, ali je taj pragmatizam nestao. Globalisti, posebno pod režimom Džozefa Bajdena, prekinuli su sve veze sa stvarnom Amerikom. Jedina američka tradicija se zasnivala na tome da li stvari efikasno funkcionišu ili ne.

Međutim, globaliste ne zanima nikakav pragmatizam. Globalisti u SAD, tvrdi ovaj mislilac, pokazuju upravo totalitarnu brutalnost i diktiraju svima da se čvrsto pridržavaju njihovih pravila.

Za njih, svako ko se ne slaže sa njihovim stavovima, ne postoji, niti bi trebalo da postoji. Globalisti su tvrdoglavo usmereni samo na svoju agendu, bilo da je reč o imigrantima, abortusu, takozvanoj zelenoj energiji, otvorenim granicama, veštačkoj inteligenciji ili rodnim pitanjima. To isključuje bilo kakav dijalog.

Svaki dijalog je između dve strane je u potpunosti isključen. Neće biti nikakvog dijaloga između te dve, suštinski različite Amerike. To stvara duboku i nepremostivu kontradikciju u američkom sistemu. Amerikom danas vladaju ljudi koji nemaju nikakve veze sa njenim identitetom.

Globalisti nalažu "rodnu tranziciju, sprovode je zakonom i promovišu je kao univerzalnu, progresivnu vrednost". Svakog ko se protivi takvim stvovima nazivaju "fašistom", ili ga, što je još gore, upoređuju sa Trampom ili Putinom. Globalisti će istrajati u takvom pristupu i nemilosrdno će slediti ovu agendu, bez obzira na destruktivnu prirodu njihovih ciljeva.

Zapravo, globalisti dele ove osobine sa savremenim Ukrajincima, a to je veoma uznemirujuća sličnost. To će biti samo nastavak "starog" građanskog rata u SAD, koji se nikad nije ni okončao", navodi Dugin.

Dugin je i ranije, tokom izbijanja pandemije kovida, govorio o neizbežnosti novog građanskog rata u SAD. Tada je tvrdio da je to "lažni početak građanskog rata, neka vrsta simulacije ili vežbe, ili laboratorijskog eksperimenta", unutar već duboko podeljenog američkog društva.

Sada to postaje stvarnost. Događaji u Teksasu nepogrešivo su pokazali smer u kome će se razvijati budući događaji. Novi građanski rat u SAD je postao neizbežan, zaključuje ruski filozof, a "globalisti će obezbediti da on izbije."

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike