Kinezi pohrlili u prodavnice u Vuhanu: Zbog straha od novog lokdauna - dugi redovi, rafovi prazni (FOTO)

04.08.2021

19:39

0

Veruje se da je kovid 19 potekao upravo iz ovog mesta sa oko 11 milona stanovnika

Kinezi pohrlili u prodavnice u Vuhanu: Zbog straha od novog lokdauna - dugi redovi, rafovi prazni (FOTO)
Profimedia

Kupci su pohrlili u vuhanske prodavnice u panici nakon što su se pojavile vesti o novim slučajevima koronavirusa.

Tako su mnogi rafovi u prodavnicama ostali prazni iz straha da će vlasti ponovo nametnuti lokdaun, a zapaženi su i dugi redovi.

Pročitajte još

Nakon što je registrovano svega desetak novih slučajeva korone, vlasti su pokrenule masovna testiranja kako bi suzbila zarazu.

Kao što znamo, prošle godine Vuhan je bio prvi grad na svetu koji se potpuno zatvorio i to na 76 dana. Veruje se da je kovid 19 potekao upravo iz ovog mesta sa oko 11 milona stanovnika. Iako su te mere mnogima tada izgledale šokantno, većina zemalja sveta ih je sledila. Kina je broj domaćih slučajeva korone uspela da spusti na nulu, omogućavajući ekonomiji da ponovo proradi i da se život, uglavnom, vrati u normalu. Sada se većinom registruju slučajevi uvezeni iz inostranstva.

Profimedia

Ipak, strah od delta soja je primetan, a ova varijanta korone je zabeležena u 20 gradova i desetak provincija.

Zato su se Kinezi uplašili i pojurili u prodavnice iako su nadležni pokušali da smanje paniku saopštivši da će cene i snabdevenost namirnicama biti stabilni.

Novi slučajevi su povezani sa gradom Huaijan u provinciji Điangsu, a vlasti veruju da je delta soj donesen preko letova iz Rusije. Od tada, veliki broj gradova je prijavio infekcije.

Profimedia

Pročitajte još

U utorak je potvrđeno 90 novih slučajeva, a 61 je bio lokalno prenesen. Do sada, Kina je zabeležila više od 93.190 slučajeva, a od koronavirusa je preminulo 4.636 ljudi.

 

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti