Francuska ponovo gori! Poljoprivrednici krenuli na Pariz, kolona pred prestonicom, vlada u panici (VIDEO)

31.01.2024

10:17

0

Više od 10.000 demonstranata i dalje drži preko 100 blokada širom zemlje

Francuska ponovo gori! Poljoprivrednici krenuli na Pariz, kolona pred prestonicom, vlada u panici (VIDEO)
Protesti u Francuskoj - Copyright Printscreen Twitter

Poljoprivrednici u Francuskoj približavaju se Parizu i gradskoj veletržnici Renžis s namerom da je blokiraju, što su najavili prošle sedmice, uprkos pokušajima vlasti da ispune njihove zahteve i ubede ih da odustanu od daljih protesta.

Francuska televizija BFMTV je izvestila da su farmeri širom Francuske krenuli traktorima ka Parizu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Dermanen upozorio je da neće dozvoliti blokadu veletržnice i paralizovanje Pariza i okoline.

 

 

Više od 10.000 demonstranata i dalje drži preko 100 blokada širom Francuske, a u snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama može se videti da su demonstranti na jednom od auto-puteva zapalili gume i onemogućili prolaz vozila.

Premijer Gabrijel Atal nije uspeo da ubedi poljoprivrednike koji protestuju skoro 15 dana da odustanu od blokada tokom svog govora u utorak u Narodnoj skupštini.

 

 

Ministar privrede Bruno Le Mer obećao je da će Francuska nastojati da sporazum Evropske unije sa zemljama Merkosura (Brazil, Argentina, Urugvaj, Paragvaj) ne bude potpisan sve dok ne budu unete određene izmene tokom pregovora u Briselu.

Francuski poljoprivrednici posebno protestuju zbog tog sporazuma o slobodnoj trgovini koji omogućava uvoz jeftinih poljoprivrednih proizvoda iz Južne Amerike, koju smatraju nelojalnom konkurencijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike