Bombaški napad u Pakistanu: Ubijena tri člana partije bivšeg premijera Imrana Kana - Islamska država preuzela odgovornost!

31.01.2024

00:32

0

Napad se dogodio svega nekoliko sati nakon što je pakistanski sud osudio Kana na 10 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni

Bombaški napad u Pakistanu: Ubijena tri člana partije bivšeg premijera Imrana Kana - Islamska država preuzela odgovornost!
Ilustracija - Copyright Rescue 1122 Head Quarters via AP

U bombaškom napadu u pakistanskom regionu Beludžistanu stradala su danas tri člana partije PTI bivšeg premijera Imrana Kana, dok je sedmoro povređeno, saopštila je ta stranka.

Islamska država je kasnije preuzela odgovornost za napad u objavi na svom Telegram kanalu, preneo je Rojters.

- Tri radnika Tehreek-e-Insaf su ubijeni, a sedam je povređeno - rekao je generalni sekretar pokrajine Beludžistanu za PTI, Salar Kan Kakar u video poruci podeljenoj na zvaničnom nalogu partije na društvenoj mreži "X".

AP Photo/K.M. Chaudhry
Imran Kan

- Napad se dogodio svega nekoliko sati nakon što je pakistanski sud osudio bivšeg premijera Imrana Kana i jednog od njegovih stranačkih zamenika Šaha Mahmuda Kurešija, na po 10 godina zatvora, zbog odavanja državnih tajni.

Kan zbog presude neće moći da se nađe na glasačkim listićima na predstojećim parlamentarnim izborima u Pakistanu koji se održavaju 8. februara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike