Iran pogubio četiri osobe: Tvrdi se da su povezane sa Mosadom!

29.01.2024

08:12

0

Okrivljeni su bili optuženi da su ilegalno ušli na teritoriju Irana iz regiona iračkog Kurdistana kako bi izvršili bombaški napad u fabrici u Isfahanu

Iran pogubio četiri osobe: Tvrdi se da su povezane sa Mosadom!
Iranska zastava - Copyright AP Photo/Jin-Man Lee

Iran je danas izvršio pogubljenje četiri osobe za koje tvrdi da su povezane sa operacijama izraelske obaveštajne službe, Mosada, nakon što je Vrhovni sud odbio njihovu žalbu, preneli su iranski državni mediji. 

Okrivljeni su bili optuženi da su ilegalno ušli na teritoriju Irana iz regiona iračkog Kurdistana kako bi izvršili bombaški napad u fabrici u Isfahanu, u kojoj se proizvodi oprema za Ministarstvo odbrane Irana. 

Operaciju koja je trebalo da bude izvedena u leto 2022. godine u ime izraelskog Mosada, prema izveštajima iranskih medija, sprečila je iranska obaveštajna slzužba, prenosi Rojters.

Iran i Izrael su dugogodišnji neprijatelji a njihovi odnosi su dodatno zategnuti zbog spora oko iranskog nuklearnog programa. 

Tel Aviv takođe optužuje Iran da podržava napade militanata protiv Izraela, dok Teheran optužuje Izrael za ubistvo nekoliko iranskih zvaničnika i naučnika.

Izrael nije negirao, ali ni potvrdio te tvrdnje, podseća britanska agencija. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike