Šef ruske obaveštajne službe upozorio: Zapad planira da pokrene revoluciju u Rusiji, ali im neće uspeti

26.01.2024

12:45

0

Prema Nariškinu, zapadna obaveštajna zajednica, posebno američka, veruje u moć svojih tehnologija za svrgavanje "nepodobnih" režima

Šef ruske obaveštajne službe upozorio: Zapad planira da pokrene revoluciju u Rusiji, ali im neće uspeti
Sneg u Moskvi - Copyright Profimedia/Sefa Karacan / Anadolu

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izjavio je za Sputnjik da Zapad razmišlja o organizovanju revolucije u Rusiji, ali da mu to neće uspeti.

Prema Nariškinu, zapadna obaveštajna zajednica, posebno američka, veruje u moć svojih tehnologija za svrgavanje "nepodobnih" režima.

- Zaista im treba odati priznanje, jer su odgovorni i za tragediju takozvanog "arapskog proleća, taj haos, hiljda izgubljenih života i razaranje. Zapadne zemlje, pre svega SAD, odgovorne su i za tragediju ukrajinskog Evromajdana sa čijim posledicama se svet nosi do danas - kazao je Nariškin.

Nariškin je istakao da zapadnjaci, pod uticajem tih prethodnih uspeha, pokušavaju da primeniti istu strategiju i na Rusiju.

- Ipak, ništa od toga im nije uspelo i neće uspeti - naglasio je on.

Prema njegovim rečima, Spoljnoobaveštajna služba Rusije ima informacije koje ukazuju na to da rukovodstvo i obaveštajne službe zapadnih zemalja sada shvataju da je situacija u Rusiji stabilna, a da se narod ujedinio oko političkog rukovodstva.

Nariškin takođe tvrdi da ruske obaveštajne službe imaju informacije o pripremama zapadnih obaveštajnih agencija, posebno britanske MI6, za slanje ukrajinskih diverzantskih grupa s ciljem izazivanja incidenata u nuklearnim elektranama u Rusiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike