Ostin i dalje u bolnici: Otkriveno stanje američkog ministra odbrane

11.01.2024

11:51

0

Datum njegovog izlaska iz zdravstvene ustanove još nije precizno određen

Ostin i dalje u bolnici: Otkriveno stanje američkog ministra odbrane
Copyright AP Photo/Cliff Owen

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin trenutno se oporavlja u bolnici i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, navodi se u saopštenju Pentagona.

Datum njegovog izlaska iz zdravstvene ustanove još nije precizno određen.

Vest o hospitalizaciji Ostina, do koje je došlo 1. januara zbog komplikacija nakon operacije raka prostate, nije odmah obelodanjena javnosti, a ni Bela kuća ni kongresmeni nisu bili obavešteni o tome tokom većeg dela prošle nedelje. Ova neobjavljena informacija izazvala je političke reakcije i pokrenula istragu u Kongresu, kako prenosi agencija Rojters.

Ostin, koji ima 70 godina, primljen je u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid u Merilendu 22. decembra radi tretmana raka prostate. Ponovno je hospitalizovan 1. januara zbog komplikacija, uključujući infekciju urinarnog trakta.

Pokušaj ministra da zadrži privatnost u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem izazvao je pitanja u vezi sa mogućim kršenjem pravila obaveštavanja Kongresa. Ova situacija stavila je i američkog predsednika Džozefa Bajdena u nezgodan položaj, budući da je saznao za hospitalizaciju tek 4. januara, dok je informaciju o dijagnozi raka prostate dobio tek 9. januara.

Uprkos zahtevima za smenom, Bela kuća i Pentagon odbacili su te pozive, ističući da podržavaju ministra odbrane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike