Ostin naredio napade na Jemen iz bolničke postelje: Hospitalizovani ministar odbrane SAD pratio sve u realnom vremenu (VIDEO)

12.01.2024

17:41

0

Posle višestrukih udara održao je sastanak sa visokim vojnim zvaničnicima

Ostin naredio napade na Jemen iz bolničke postelje: Hospitalizovani ministar odbrane SAD pratio sve u realnom vremenu (VIDEO)
Copyright AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Američki ministar odbrane Lojd Ostin naredio je i nadgledao noćne napade na desetine ciljeva povezanih sa Hutima u Jemenu iz bolničkog kreveta, javio je CNN, pozivajući se na anonimnog visokog zvaničnika Pentagona.

Šef američke odbrane hospitalizovan je 1. januara zbog komplikacija nakon operacije raka prostate, danima ne obaveštavajući predsednika Džoa Bajdena i Kongres o svom stanju.

Ministarstvo odbrane prvi put je spomenulo Ostinovo odsustvo prošlog petka, rekavši da je nastavio sa svojim dužnostima. Međutim, tokom vikenda je otkriveno da je on i dalje u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Volter Rid i da radi na daljinu. Zvaničnici bolnice rekli su da je ministar odbrane bio podvrgnut „minimalno invazivnoj hirurškoj proceduri“ 22. decembra, ali da je morao da bude ponovo primljen 1. januara zbog infekcije urinarnog trakta i da je smešten na odeljenje intenzivne nege.

Lekari su dodali da zvaničnik „nastavlja da napreduje“, ali da se potpuni oporavak može pokazati kao „spor proces“.

U svom izveštaju u petak, CNN je citirao neimenovanog službenika odbrane koji je rekao da je „sekretar Ostin dao naređenje CENTCOM-u da izvrši udare i pratio ih je u realnom vremenu sa punim paketom bezbednih komunikacionih mogućnosti“.

Dodaje se da je nakon napada na vojne objekte u Jemenu, za koje se veruje da su povezani sa šiitskom militantnom grupom, šef odbrane razgovarao sa Savetom za nacionalnu bezbednost, predsedavajućim Združenih načelnika štabova i komandantom CENTCOM-a.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike