Još jedan kandidat se povukao iz trke nakon ubedljive pobede Trampa u Ajovi!

22.01.2024

07:03

0

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter) i podržao Trampa kao kandidata republikanaca na izborima za predsednika SAD

Još jedan kandidat se povukao iz trke nakon ubedljive pobede Trampa u Ajovi!
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik, File)

Guverner američke savezne države Floride Ron Desantis povukao se iz republikanske trke za predsedničke izbore u SAD.

Sinoćna guvernerova odluka usledila je nakon što je glavni kandidat republikanaca, bivši predsednik SAD Donald Tramp osvojio unutarstranačke izbore u saveznoj državi Ajovi, dok je Desantis pritom tesno pobedio najbližeg rivala, Niki Hejli.

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter) i podržao Trampa kao kandidata republikanaca na izborima za predsednika SAD u novembru ove godine.

On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi "čist put do pobede" u unutarstranačkoj trci. Blumberg je nešto ranije pisao da je Desantis razmatrao da se povuče pre republikanskih izbora u državi Nju Hempšir 23. januara, kako bi izbegao "poražavajuće" treće mesto.

 

 

Prema anketi Si-En-Ena i Univerziteta Nju Hempšir, Desantis ima samo šest odsto glasova republikanaca u toj saveznoj državi, dok Tramp ima 50 procenata, a Niki Hejli 39 odsto.

Blumberg dodaje da neki od donatora njegove predizborne kampanje žele da zadrži polički kapital, kako bi mogao potencijalno da se kandiduje za predsednika 2028. godine.

Nakon ubedljive pobede Trampa u Ajovi iz trke se povukao i Vivek Ramasvami.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike