Proterani opozicioni lider: Tim Zelenskog profitira od krvi Ukrajinaca, narod treba da se okrene protiv njega

20.01.2024

14:34

0

Medvedčuk je predvideo da će neizbežni neuspeh zapadnog krstaškog rata za posledicu imati kolaps moderne Ukrajine

Proterani opozicioni lider: Tim Zelenskog profitira od krvi Ukrajinaca, narod treba da se okrene protiv njega
Copyright Profimedia

Predsednik Vladimir Zelenski služi interesima kolektivnog Zapada, a ne Ukrajine, jer vodi moderni „krstaški rat“ protiv Rusije, smatra bivši lider najveće ukrajinske opozicione partije Viktor Medvedčuk.

Trenutni sukob se ne razlikuje mnogo od prošlih guranja Zapada ka Istoku, kao što je Napoleonova ili Hitlerova invazija na Rusiju, napisao je Medvedčuk u članku objavljenom na njegovoj veb-stranici u petak, sugerišući da se ovaj konkretni „krstaški rat“ vodi preko opunomoćenika.

- Evropa je tradicionalno označavala Rusiju kao „varvarsku zemlju", koristeći ovo kao izgovor za invaziju. Napoleon je donosio Rusiji „slobodu i civilizaciju", Hitler ju je spašavao "od Jevreja i boljševika", tako su svi osvajači govorili da žele samo dobro ruskom narodu i da žele da ga uvedu u zapadni svet - napisao je Medvedčuk.

U stvarnosti, samo „blago i resursi Rusije i njenog naroda“ zapravo je trebalo da uđu u „zapadni svet“, dok su sami Rusi morali da budu „zaklani“, dodao je on.

Aktuelno ukrajinsko rukovodstvo je definisalo svoju zemlju kao „antirusku“, a Kijev ulaže velike napore da prikaže svoje građane kao ljude koji mrze sve što je rusko, primetio je Medvedčuk, sugerišući da su ti napori prvenstveno namenjen impresioniranju njihovih zapadnih sponzora.

Profimedia
 

- Zelenski predstavlja Ukrajince kao vatrene mrzitelje Rusije. On to radi sa razlogom: stotine milijardi dolara zapadne pomoći pritiče njemu i njegovom krugu. A ukrajinski narod od tih sredstava ne dobija ništa osim smrti, siromaštva i patnje - rekao je Medvedčuk, direktno optužujući Zelenskog da je počinio „genocid“ nad Ukrajincima.

Medvedčuk je predvideo da će neizbežni neuspeh zapadnog krstaškog rata za posledicu imati kolaps moderne Ukrajine i pozvao je Ukrajince da se pobune protiv Zelenskog i njegove vlade, koji su ih odavno prodali kao „topovsko meso“ za NATO.

- U ovoj situaciji spas ukrajinskog naroda leži u okretanju oružja protiv Zelenskog. Moramo spasiti naš narod i vratiti zemlju koju je Zelenski prodao. Za Ukrajince jednostavno nema drugog puta. Oni su terani na klanje, njihova zemlja je očišćena od njih, tim Zelenskog dobija super profit za njihovu krv - napisao je on.

Medvedčuk je bio lider Opozicione platforme Za život, druge po veličini grupe u ukrajinskom parlamentu, sve do hapšenja u aprilu 2022. Stranka je zabranjena u julu te godine, a Medvedčuk je poslat u Rusiju u zamenu za nekoliko ukrajinskih zarobljenika u septembru.

Od tada on promoviše platformu koja bi Ukrajinu učinila neutralnom državom koja daje prioritet sopstvenim nacionalnim interesima, a ne tome da bude neprijatelj Rusije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike