Predsednik Argentine u Davos otputovao običnim avionom: Putnici se oduševili kad su ga ugledali, pravili selfije sa njim (VIDEO)

17.01.2024

13:27

0

Milej je putovao sa malom delegacijom i uštedeo je, kako kaže, oko 300.000 dolara

Predsednik Argentine u Davos otputovao običnim avionom: Putnici se oduševili kad su ga ugledali, pravili selfije sa njim (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/DanielDiMartino

Argentinski predsednik Havijer Milej putovao je u utorak komercijalnim avionom na Svetski ekonomski forum u Davosu u Švajcarskoj, praveći usput selfije sa putnicima u avionu i kritikujući "socijalističku agendu" događaja.

Ovo putovanje je njegova prva prekookeanska turneja otkako je prošlog meseca preuzeo dužnost nakon brzog uspona na vlast.

On pokušava da reši najgoru ekonomsku krizu u Argentini u poslednjih nekoliko decenija pomoću paketa štednje za koji se nada da može da ukroti godišnju inflaciju koja je 200 odsto, da izgradi devizne rezerve koje su sada u minusu i da povrati investicije.

Na pitanje novinara tokom leta o njegovim planovima u Davosu, on je rekao da je imao za cilj da "posadi ideje slobode u forum koji je kontaminiran socijalističkom agendom, koja će samo doneti bedu svetu".

Milej je pravio selfije i video-snimke sa iznenađenim putnicima, čime je pokazao da je raspoložen da se druži sa običnim ljudima u Argentini kojima je dosta političkog statusa kvo.

Na svom nalogu na Iksu objavio je video-snimke iz aviona. Njegov portparol Manuel Adorni objasnio je u objavi da je predsednik putovao na ovaj način da bi uštedeo, kako je izračunao, više od 300.000 dolara.

Milej je putovao sa malom delegacijom, koja je uključivala ministarku spoljnih poslova Dijanu Mondino, šefa kabineta Nikolasa Posea, ministra ekonomije Luisa Kaputa i njegovu sestru Karinu Milej, koja je i generalni sekretar Predsedništva.

Delegacija će se sastati i sa šeficom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgijevom nedelju dana nakon postizanja sporazuma sa osobljem MMF-a o najnovijoj reviziji problematičnog programa zemlje od 44 milijarde dolara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike