Zaharova kritikovala Zapad zbog napada na Jemen: Oni ne mare za ubijanje civila jer će posle prekrojiti istoriju

17.01.2024

11:24

0

Posebno se osvrnula na akciju SAD i Britanije na Bliskom istoku, ali je podsetila i na ranije ratove u kojima su učestvovali

Zaharova kritikovala Zapad zbog napada na Jemen: Oni ne mare za ubijanje civila jer će posle prekrojiti istoriju
Copyright Profimedia

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izrazila je uverenje da Zapadna koalicija pokazuje nebrigu prema ubijanju civila u Jemenu i drugim zemljama jer očekuje da će naknadno prekrojiti istoriju.

- Oni su navikli da bombarduju svakakve objekte: vojne, civilne, društvene. Nije ih briga. Njima je potpuno svejedno ko je na kojoj strani istorije, ima li tamo nedužnih građana, koliko je tamo žena, dece, starih. Takođe, ne mare za to mogu li se odatle izvući nepokretni ljudi koji se leče. Apsolutno im je svejedno i uvek je bilo tako, kroz istoriju im je sve svejedno - naglasila je ona za Sputnjik.

Zaharova je izrazila i uverenje da se ovo dešava zato što predstavnici Zapada znaju da će kasnije moći da "izbrišu sve zapise, spale svaki istorijski udžbenik, uklone svaki spomenik koji svedoči o činjenicama, i postave lažni spomenik, napišu lažni udžbenik i stave lažnu tablu".

- Oni se brinu za sopstvenu korist, svoje prilike i koliko bombardovanjem Jemena mogu da skrenu pažnju sa neuspeha u drugim delovima regiona. Njih trenutno brine koliko mogu da kod sebe, u SAD pre svega, stvore osećaj neke proaktivnosti i da utiču na glasove birača - zaključila je Zaharova.

Američka vojska i njeni britanski saveznici izveli su napade ciljajući više od 60 meta na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. Ovi udari su usledili nakon što je grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike