Kim Džong Un iznenadio potezom: Influenserka reklamirala skijalište u Severnoj Koreji, svi postavljaju isto pitanje (FOTO)

12.01.2024

12:55

0

Njene objave izazvale su brojne kritike

Kim Džong Un iznenadio potezom: Influenserka reklamirala skijalište u Severnoj Koreji, svi postavljaju isto pitanje (FOTO)
Copyright Profimedia

Severnokorejski lider Kim Džong Un, poznat po svojoj nepredvidivoj naravi, doneo je neobičnu odluku kad je angažovao tajanstvenu influenserku kako bi promovisala severnokorejsko skijalište na Instagramu.

Iako je u zemlji zabranjeno korišćenje društvenih mreža, Viktorija (23), ruska manekenka, objavila je slike praznog skijališta Masikrjong, gde je pohađala časove skijanja na engleskom jeziku.

Profimedia
 

- Prijava u hotel je bila veoma prijatna. Svidela mi se soba, planinska kuća je bila čista i svetla i imala je sve što je potrebno za prijatan boravak. I, naravno, predivan pogled na skijalište s prozora - rekla je Viktorija iz skijališta koje je udaljeno tri sata vožnje od glavnog grada.

Profimedia
 

Ove objave izazvale su brojne kritike, u kojima su je osudili što se preselila u ovu državu, a kako je redovno aktivna na društvenim mrežama, korisnici Instagrama počeli su da veruju da je povezana sa ruskom ambasadom u Severnoj Koreji.

Drugi su tvrdili da bi za ovakvo snimanje u Severnoj Koreji mogla da dobije 50 godina zatvora, a treći da je ovo čista promocija i pokušaj da se život u totalitarnoj državi predtsvai u lepšem svetlu.

Profimedia
 

Neki korisnici društvenih mreža sumnjaju da je influencerka možda supruga ruskog diplomate ili nekog drugog zvaničnika u Pjongjangu. S obzirom na striktne zakone koje ograničavaju boravak stranaca u Severnoj Koreji, mnogi izražavaju sumnju i čuđenje kako je Viktoria uspela da dobije dozvolu za takav boravak.

Influencerica je studirala na Fakultetu za oglašavanje i odnose s javnošću u Moskvi, gdje je provela veći dio svog života. Ovo je njen prvi put skijanja, a sudeći prema njenim objavama, iskustvo joj je bilo ugodno i ispunjavajuće. Njezina avantura u Sjevernoj Koreji privlači pažnju s obzirom na specifičnosti zemlje i ograničenja koja nameće strancima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike