Napadi na baze SAD-a u Siriji i Iraku ne prestaju: Američke i međunarodne snage u stanju pripravnosti!

10.01.2024

23:58

0

Nekoliko dronova je oboreno u oblasti međunarodnog aerodroma Erbil u severnom Iraku, gde su smeštene međunarodne antiterorističke snage

Napadi na baze SAD-a u Siriji i Iraku ne prestaju: Američke i međunarodne snage u stanju pripravnosti!
Copyright Profimedia

Šiitske paravojne grupe u okviru frakcija otpora u Iraku, koje uglavnom podržava Iran, preuzele su odgovornost za raketni napad na vojnu bazu u blizini aerodroma u gradu Kamišli na severoistoku Sirije, navodi se u saopštenju pokreta otpora, javila je iračka agencija Šafak njuz.

Ranije danas, iračke oružane grupe saopštile su da su napale još jednu američku bazu u blizini gasnog polja Koniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji.

Pored toga, nekoliko dronova je oboreno u oblasti međunarodnog aerodroma Erbil u severnom Iraku, gde su smeštene međunarodne antiterorističke snage.

Bezbednosni zvaničnik iz poluautonomnog regiona Kurdistana rekao je da su dva naoružana drona ispaljena jutros na aerodrom Erbil, ali ih je vazdušna odbrana koalicionih snaga oborila.

U osujećenom napadu nije bilo štete ili žrtava, rekao je izvor. Američke i međunarodne snage koje se nalaze u Iraku i preko granice u Siriji su u stanju pripravnosti usred desetina napada na njihove baze od početka rata između Izraela i Hamasa u oktobru, navodi iračka agencija.

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei pozvao je danas šiitski „front otpora“ u raznim arapskim zemljama da „udare neprijatelja“ gde god da se nalazi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike