Orke iznenadile posmatrače na obali Kalifornije: Grupa od 10 kitova skakala u vazduh i napravila nezaboravnu atmosferu

30.12.2023

22:16

0

Kitovi su deo populacije istočnih tropskih pacifičkih orka koje žive u vodama Meksika i Centralne Amerike, ali mogu da odu i na zapad do Havaja

Orke iznenadile posmatrače na obali Kalifornije: Grupa od 10 kitova skakala u vazduh i napravila nezaboravnu atmosferu
Ilustracija - Copyright AP Photo/Elaine Thompson, File

Stručnjaci i posmatrači kitova bili su zapanjeni prizorom orki na obali južne Kalifornije, gde se pojavljuju izuzetno retko.

Grupa od 10 kitova, uključujući i mladunče staro samo nekoliko meseci, primećena je u poslednje dve nedelje na obali južne Kalifornije, između Oksnarda i San Dijega, preneo je "Gardijan".

Slike sa društvenih mreža pokazuju kako džinovska stvorenja skaču u vazduh i dolaze na metar od čamaca punih željnih posmatrača.

Profimedia
 

Kitovi su deo populacije istočnih tropskih pacifičkih orka koje žive u vodama Meksika i Centralne Amerike, ali mogu da odu i na zapad do Havaja.

Čamci za posmatranje kitova obično su u stanju pripravnosti u decembru i januaru, navodi Džesika Rodrigez, menadžer za obrazovanje i komunikacije u lokalnoj kompaniji koja iznajmljuje brodove za posmatranje kitova, ali i dodaje da je veoma neobično videti toliko orka na ovoj lokaciji.

Prema njenim rečima, ova vrsta kitova ubica može se videti u Meksiku i Južnoj Americi. "Biti u mogućnosti da ih vidite kod obale okruga Orindž čak i samo jednom je retkost, ali uzastopno tokom dve nedelje je izuzetno retko", istakla je Rodrigez.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike