Biznismen izgubio sina (11) u požaru u hotelu: Sa njim stradala još dva dečaka, a upravo bi bogataš mogao da ih nosi na duši (VIDEO/FOTO)

30.12.2023

11:59

0

Kobne noći u pansionu su bili Kornelovi rođaci i prijatelji, koji su došli na prazničnu žurku na njegov poziv

Biznismen izgubio sina (11) u požaru u hotelu: Sa njim stradala još dva dečaka, a upravo bi bogataš mogao da ih nosi na duši (VIDEO/FOTO)
Copyright Profimedia Youtube Printscreen

Rumunski biznismen Kornel Dinicu izgubio je sina Viktora (11) u požaru koji je izbio u njihovom hotelu.

Do tragedije je došlo dok su s porodicom i prijateljima proslavljao praznike, a osim Viktora, još sedmoro ljudi, uključujući dečake Luku i Petra, izgubilo je život u požaru koji je zahvatio poznati pansion u regionu Prahova.

Rumunski biznismen neutešan je nakon što je sahranio svog sina i sumnja da je požar podmetnut na njegovom imanju.

 

 

- Zapalili su hotel da bi nam naudili, da bi nas uništili. Na da bi nas ubili. Ja nemam neprijatelje, ali neki ljudi rade loše stvari - rekao je Kornel dok je grlio fotografiju svog sina.

Međutim, detalji o uzroku požara i tačnom mestu na kom je izbio još nisu potpuno razjašnjeni.

Kobne noći u pansionu su bili Kornelovi rođaci i prijatelji, koji su došli na prazničnu žurku na njegov poziv.

Romanian Emergency Services - ISU Prahova via AP
 

Vatrogasci, koji su imali težak zadatak da ugase požar, opisali su prizore kao potresne, rekavši da su tela žrtava bila toliko ugljenisana da je bilo teško razlikovati ljudske ostatke od izgorelog nameštaja.

Identifikacija žrtava odvijala se uz pomoć DNK, a istražitelji ispituju i zašto nisu otklonjene nepravilnosti u vezi sa protivpožarnom zaštitom, koje su bile poznate već četiri godine unazad.

Tada su navodno otkrili brojna kršenja propisa koja su zahtevala hitno zatvaranje hotela, ali su umesto toga vlasniku upućena samo upozorenja. Od tada nijedan inspektor nije proverio da li su nepravilnosti ispravljene.

 

 

Rumunski mediji postavljaju pitanje da li bi žrtve požara mogle da prežive da je radio protivpožarni alarm. Iako su detektori dima bili prisutni u hotelu, alarm navodno nije zazvonio, a gosti su, nesvesni opasnosti, izgoreli u snu.

Saslušano je 14 osoba, a očekuje se da će biti podneta krivična prijava za ubistvo iz nehata protiv najmanje jedne osobe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike