Ruski predstavnik na sednici SB UN: Ukrajina nema resursa da održava situaciju na frontu, vojni planovi Kijeva su propali

30.12.2023

10:13

0

Nebenzja je istakao da vidi Ukrajinu kao privatnu vojnu kompaniju pod kontrolom Zapada

Ruski predstavnik na sednici SB UN: Ukrajina nema resursa da održava situaciju na frontu, vojni planovi Kijeva su propali
Vasilij Nebenzja - Copyright Profimedia

Na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku stalni predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja izjavio je da Ukrajina nema dovoljno resursa da održi situaciju na frontu. Prema njegovim rečima, vojni planovi Kijeva su propali, a ukrajinski režim, koji podržavaju zapadne zemlje, suočava se s teškoćama i može očekivati loše vesti u bliskoj budućnosti.

- Realnost je takva, Ukrajina nema i neće imati više resursa, ne samo da prelomi, već i da održava situaciju na frontu. Vojni planovi Kijeva su propali, a ukrajinski režim i njegovi zapadni pokrovitelji u najskorijoj budućnosti mogu očekivati najgore moguće vesti - rekao je on.

Nebenzja je istakao da vidi Ukrajinu kao privatnu vojnu kompaniju pod kontrolom Zapada koja koristi kontroverzne metode postavljanja sistema za protivvazdušnu odbranu u stambenim naseljima, kršeći međunarodno pravo.

Prema njegovim tvrdnjama, ukoliko ne bi bilo ukrajinskih protivvazdušnih snaga, ne bi bilo ni žrtava.

- Zadatak Rusije je da spreči kijevski režim da uništi svoj narod - dodao je on.

Takođe je tvrdio da su tri četvrtine Ukrajinaca spremne da odustanu od svog državljanstva kako bi izbegle mobilizaciju, što, prema njegovim rečima, ukazuje na to da većina građana shvata izdaju kijevskog režima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike