Još jedan Putinov saveznik pao sa prozora i poginuo: Pokrenuta hitna istraga zbog smrti Vladimira Jegorova!

29.12.2023

15:31

0

Očevici su izjavili da je pao s trećeg sprata, dok se spekuliše da je možda imao "srčane probleme"

Još jedan Putinov saveznik pao sa prozora i poginuo: Pokrenuta hitna istraga zbog smrti Vladimira Jegorova!
Copyright Profimedia

Vladimir Jegorov, političar i saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav u sredu, prema izveštajima ruskih državnih medija koje citira "Newsweek".

Deputat gradske dume Tobolska Vladimir Jegorov (46), član vladajuće partije Jedinstvena Rusija, navodno je pao sa prozora na trećem spratu svoje kuće u Tobolsku u Tjumenskoj oblasti.

Informacije o njegovoj smrti prvi je preneo ruski Telegram kanal Baza, povezan sa ruskim bezbednosnim službama, dok se ruski dnevni list "Izvestija" takođe poziva na izvor koji tvrdi da je Jegorov pao kroz prozor.

Očevici su izjavili da je Jegorov pao s trećeg sprata, dok se spekuliše da je možda imao "srčane probleme".

Kako bi se utvrdio uzrok smrti, biće izvršena obdukcija.

Pres-služba Istražne uprave za Tjumensku oblast saopštila je ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA Novosti da istražitelji "utvrđuju sve okolnosti incidenta".

Profimedia
 

Vladimir Jegorov bio je visokorangirani političar, postavši prošle godine jedan od najbogatijih poslanika Tobolska sa značajnim prihodom. Bivši predsednik Komiteta za zemljišne odnose i šumarstvo u Tobolsku imao je zapaženu ulogu u lokalnoj politici. Uprkos prošlogodišnjoj osudi zbog optužbi za nenaplatu zakupnina od privrednika, Jegorov je nastavio svoju političku karijeru.

Ovo je najnoviji u nizu misterioznih smrtnih slučajeva koji su povezani sa istaknutim ruskim ličnostima od početka vojne operacije u Ukrajini prošle godine.

Njegova smrt podseća na prethodne slučajeve poznatih Rusa koji su izgubili živote nakon pada sa visine, uključujući predsednika "Lukoila" Ravila Maganova, tajkuna Pavela Antova i službenicu Ministarstva odbrane Rusije Marinu Jankinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike