Hiljade porodica u Slovačkoj za Božić bez struje! Sneg napravio haos (VIDEO)

24.12.2023

14:22

0

U Bratislavi je prvo padao sneg, a onda je počelo naglo otopljenje i temperature su porasle na plus 10 stepeni Celzijusovih

Hiljade porodica u Slovačkoj za Božić bez struje! Sneg napravio haos (VIDEO)
ilustracija - Copyright AP Photo/Matthias Schrader

Usled obilnih snežnih padavina u centralnim oblastima Slovačke poslednjih sati pogoršana je situacija, pa je oko 18.000 potrošača trenutno bez struje.

Najgora situacija i dalje je u okruzima Banska Bistrica i Brezno, ali je tokom noći došlo do padavina i u drugim regionima, izjavio je za TASR portparol Stredoslovenske distributivne mreže (SSD) Miroslav Gejdoš, prenele su slovačke "Novini".

"Imamo van pogona 415 trafostanica, imamo posla sa 44 kvara na visokom naponu i oko 40 kvarova na niskonaponskom nivou", objasnio je Gejdoš. U okruzima Banska Bistrica i Brezno, oko 10.000 domaćinstava je bez struje, ali je broj kvarova u poslednjih nekoliko sati povećan i u Považi, Oravi, Turci i Žiarskoj kotlini.

 

 

U Bratislavi je prvo padao sneg, a onda je počelo naglo otopljenje i temperature su porasle na plus 10 stepeni Celzijusovih. Sneg je počeo da se topi, a istovremeno je počela da pada i kiša. U glavnom gradu poplavljeno je nekoliko puteva i parkinga.

Uglavnom je reč o podvožnjacima ili većim površinama. Na ušću Dunava u Moravu ispod Devina nivo reke počinje da dolazi do barijera od poplava. Dunav je već poplavio nekoliko trotoara u okrugu Devin i Karlova Ves. Prestonica Slovačke još nije u opasnosti, a prema trenutnom razvoju hidrološke situacije, nivo Dunava bi trebalo postepeno da opadne.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike