Poljanski: Ukrajina propustila priliku za sporazum, svaki dogovor biće njena kapitulacija

16.12.2023

19:48

0

Iako se predstavlja kao "samo profesor", svi znaju pravu destruktivnu ulogu nekadašnjeg američkog ambasadora na prostoru bivšeg Sovjetskog saveza

Poljanski: Ukrajina propustila priliku za sporazum, svaki dogovor biće njena kapitulacija
Dmitrij Poljanski - Copyright AP Photo/John Minchillo, Pool

Ukrajina je propustila priliku da zaključi povoljan mirovni sporazum i sada će svaki mogući dogovor odražavati njenu kapitulaciju, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

Odgovarajući bivšem američkom ambasadoru u Rusiji Majklu Makfolu, Poljanski je rekao da je opšte poznato da su pregovarači prafirali mirovni sporazum, te da je njegovu kopiju lično pokazao predsednik Rusije Vladimir Putin.

"I ovu priču kao i direktnu ulogu Velike Britanije i SAD u ubeđivanju Ukrajine da odbije sporazum potvrdili su mnogi", kaže Poljanski.

On je optužio Makfola da će biti "zaslužan" zbog stalnog ratnog huškanja i obmanjivanja javnosti SAD o stvarnoj situaciji na terenu.

AP Photo/Bram Janssen
 

Kako je rekao, iako se predstavlja kao "samo profesor", svi znaju pravu destruktivnu ulogu nekadašnjeg američkog ambasadora na prostoru bivšeg Sovjetskog saveza.

"U intervjuu ste sebe 2012. godine opisali kao specijalista za demokratiju, antidiktatorske pokrete i revolucije", posetio je Poljanski.

Makfol je prethodno rekao kako nije lično sabotirao mirovne pregovore Moskve i Kijeva, te da je on samo profesor i da ne bi trebalo precenjivati njegovu moć.

"Moji prijatelji su bili u Turskoj na ovim pregovorima, i oni pričaju sasvim drugačiju priču. Putin nikada nije bio ozbiljan. Njegovi pregovarači nisu imali direktne veze sa njim", tvrdi Makfol.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike