FBI odlučio da reši misteriju staru pola veka: Iskopavaju telo ubijene kako bi konačno otkrili šta joj se desilo

15.12.2023

16:44

0

Dokumentarna serija, emitovana 2017. godine, ponovo je skrenula pažnju na ovaj slučaj

FBI odlučio da reši misteriju staru pola veka: Iskopavaju telo ubijene kako bi konačno otkrili šta joj se desilo
Copyright Profimedia

FBI ima nameru da izvrši ekshumaciju tela mlade žene iz Merilenda, čije nerešeno ubistvo je bilo predstavljeno u Netfliksovom dokumentarcu "Čuvari".

Radi se o Džojs Malecki, dvadesetogodišnjoj ženi koja je nestala tokom božićne kupovine blizu Baltimora u novembru 1969. godine i čije telo je pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjoj vojnoj bazi.

Ispostavilo se da je umrla od posledica davljenja.

Dokumentarna serija, emitovana 2017. godine, ponovo je skrenula pažnju na ovaj slučaj, postavljajući pitanje da li je nestanak Džojs Malecki povezan sa ubistvom časne sestre Keti Česnik.

Kada je Česnik pronađena utvrđeno je da je umrla od udarca tupim predmetom nakon odlaska u kupovinu, a dokumentarac je pokrenuo sumnju da je sveštenik Džozef Maskel osumnjičen za njeno ubistvo.

 

 

Oboje su radili u istoj katoličkoj školi, a sumnja se da je časna sestra bila svesna seksualnog zlostavljanja učenica za koje je on okrivljen.

Iako je Maskelovo telo već bilo ekshumirano 2017. godine, DNK test nije bio pozitivan, zbog čega je slučaj Ketinog ubistva ostao nerešen. Nada se ponovno javila ove godine kada je policija uspela da reši drugi slučaj ubistva tinejdžerke Pamele Konjers, koja je nestala pre više od pola veka blizu mesta gde je poslednji put viđena i Džojs.

Pamela je takođe pronađena zadavljena, a zahvaljujući novim tehnologijama i DNK analizi, identifikovan je osumnjičeni, Klajd Vilijams, koji je preminuo 2018. godine od prirodne smrti.

Policija sada ima nameru da izdvoji DNK sa tela Džojs Malecki u nadi da će to konačno pomoći u rešavanju dugogodišnje misterije. Ekshumacija će se obaviti u četvrtak, uz dozvolu članova porodice Malecki.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike