Putin morao da se izvini jednoj penzionerki zbog visokih cena: Obećavam da ćemo to rešiti (VIDEO)

14.12.2023

16:55

0

"Vladimire Vladimiroviču, smilujte se penzionerima"

Putin morao da se izvini jednoj penzionerki zbog visokih cena: Obećavam da ćemo to rešiti (VIDEO)
Ruski lider Vladimir Putin - Copyright Aleksander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izvinio se danas nakon što mu se jedna penzionerka požalila na visoke cene jaja i drugih namirnica.

Tokom tradicionalne prednovogodišnje sesije "Maraton K+A" u kojima preko medija odgovara na pitanja građana koji se javljaju iz cele Rusije, penzionerka Irina Akopova je prikazana kako sedi za svojim kuhinjskim stolom i obraća se predsedniku putem video-linka.

- Vladimire Vladimiroviču, smilujte se penzionerima! Mi ne dobijamo milione u penzijama. Cene jaja, pilećih prsa i krilaca naglo su porasle. Računam da ćete nam pomoći - rekla je ona.

Putin se izvinio ženi.

@c4news Vladimir Putin has issued a rare apology about high prices for eggs and chicken, after a pensioner complained to him at the Russian leader's annual news conference. #russia #putin #vladimirputin #foodprices #c4news ♬ original sound - Channel 4 News

- Izvinjavam se zbog ovoga, ali ovo je promašaj rada vlade... Obećavam da će situacija biti ispravljena u bliskoj budućnosti - rekao je Putin.

Vlada Rusija je ranije ove nedelje saopštila da će osloboditi 1,2 milijarde jaja od poreza na uvoz u prvoj polovini sledeće godine kako bi se snizile cene koje su ove godine porasle za više od 40 odsto.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike