Obelodanjen tačan broj: Koliko dana je princ Hari radio ove godine

13.12.2023

13:42

0

Tvrdio je da je život posvetio dobrotvornom radu, ali je istina znatno drugačija

Obelodanjen tačan broj: Koliko dana je princ Hari radio ove godine
Princ Hari - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Britanski princ Hari, čuveni vojvoda od Saseksa, bio je blagosloven ove godine jer je, kad se sve sabere, radio manje od tri nedelje.

Za 12 meseci 2023. godine 39-godišnjak je u dobrotvorne svrhe radio ukupno 18 dana.

Ove nedelje on i supruga Megan, fondacija Arčevel vojvotkinje od Saseksa, objavili su svoje godišnje finansijske izveštaje i izveštaje o uticaju njihove humanitarne pomoći.

Iako je Hari u avgustu na konferenciji u Tokiju rekao: „Moj život je dobročinstvo – uvek je bilo, uvek će biti“, prema informacijama na Arčevelovoj veb-stranici, vidi se da je vojvoda od Saseksa ove godine imao svega 13 dobrotvornih izleta. Ako uzmemo u obzir sedam dana Inviktus igara kojima je prisustvovao, dolazimo do toga da je Hari ukupno 18 dana obavljao javni posao.

To znači da je dobrotvornom radu u proseku posvetio jedan i po dan mesečno, što znači da veliki deo života ovogodišnjeg nije radio ono što je tvrdio.

Međutim, našao je vremena da ode na koncerte Bijonse i Kejti Peri, da gleda Lionela Mesija kako igra na fudbalskoj utakmici u Los Anđelesu, da ode na košarkašku utakmicu, odleti u Ostin na američku Gran pri Formule 1, odmor u Portugaliji i na Karibima sa Megan i svrati u poslednju epizodu Late Late Show-a Džejmsa Kordena.

Profimedia
Megan i Hari

Brojke navedene u novoobjavljenom finansijskom izveštaju Arčevela nisu neobične - prikupljeno je 3 miliona dolara u prošloj godini od samo dva donatora, što predstavlja pad donacija za 16,7 miliona dolara u odnosu na njihov prvi finansijski izveštaj.

Fondacija je dodelila 1,9 miliona dolara grantova za 19 različitih ciljeva.

Sa druge strane, princ i princeza od Velsa Vilijam i Kejt, dominirali su u poslednjih nekoliko dana. Za nešto više od 24 sata video koji su objavili preko svojih naloga na društvenim mrežama, u kom se vidi Kejt sa njihovih troje dece kako pomažu u banci za bebe, pregledan je sedam miliona puta.

Zatim je u utorak Vilijam posetio dobrotvornu organizaciju za beskućnike The Passage, pomažući u serviranju božićnog ručka, da bi se potom smejao i ćaskao sa svojim klijentima kao da je ravan njima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike