Muškarac jurio dve žene do kuće, pa silovao devojku u londonskom metrou pred putnicima

12.12.2023

18:31

0

Džonston je silovao 20-godišnjakinju koja se vraćala kući iz večernjeg izlaska sa prijateljima

Muškarac jurio dve žene do kuće, pa silovao devojku u londonskom metrou pred putnicima
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac iz Velike Britanije uhapšen je zbog silovanja žene u londonskom metrou pred ostalim putnicima tokom jutarnje gužve.

Rajan Džonston (37) osuđen je u petak na devet godina zatvora, saopštilo je tužilaštvo (CPS).

Optužen je za silovanje, pokušaj silovanja i dve tačke za seksualni napad, kao i za vređanje javne pristojnosti u odnosu na drugog podnosioca žalbe.

Džonston je 23. februara 2020. oko 5 sati ujutro oko 5 sati ujutro jurio dve žene do njihovih kuća nakon što su ga videle da masturbira, lupao im je na vrata i gurao ruku kroz otvor na njima nakon što su žene uspele bezbedno da uđu unutra, da bi na kraju otišao.

Zatim se oko tri sata kasnije ukrcao u voz kod Pikadilija na terminalu pet na Hitrou, gde je prišao mladoj ženi koja je spavala, saopštio je BTP.

British Transport Police
 

Džonston je silovao 20-godišnjakinju koja se vraćala kući iz večernjeg izlaska sa prijateljima, i to pred drugim putnicima.

Francuski državljanin koji je putovao sa svojim 11-godišnjim sinom bio je svedok napada i prijavio ga policiji, ali kako bezbednosne kamere nisu snimile događaj, policajci nisu mogli da identifikuju žrtvu u vreme napada, saopštila je Britanska transportna policija (BTP).

Džonston je uhapšen u HMP Brikstonu, gde je služio kaznu zbog provale, u decembru 2022. godine, nakon što je BPT pregledao slučajeve silovanja, što je dovelo do njegove identifikacije, a detektivi su identifikovali žrtvu istog meseca.

Porota je proglasila Džonstona krivim po svih pet tačaka nakon dvonedeljnog suđenja i on je zaveden u registar seksualnih prestupnika na neodređeno vreme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike