Niko ne zna šta je sa Navaljnim, a sada se oglasio Kremlj

12.12.2023

11:24

0

"Smatramo da je bilo čija intervencija, uključujući i SAD, neprihvatljiva", rekao je Peskov

Niko ne zna šta je sa Navaljnim, a sada se oglasio Kremlj
Aleksej Navaljni - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Kremlj nema ni nameru, a ni mogućnost da prati izdržavanje zatvorske kazne opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ne, nemamo ni nameru, a ni mogućnost da pratimo sudbinu zatvorenika i proces njegovog boravka u nadležnim institucijama - rekao je Peskov.

Komentarišući izjave Vašingtona o zabrinutosti zbog sudbine Navaljnog, Peskov je rekao da je on pred sudom proglašen krivim i da je svako mešanje neprihvatljivo, uključujući i američko.

- Radi se o zatvoreniku koji je proglašen krivim i izdržava kaznu. Smatramo da je bilo čija intervencija, uključujući i SAD, neprihvatljiva - rekao je Peskov.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Navaljni je osuđen na 30 godina zatvora

Prethodno je portparol Stejt departmenta Metju Miler izrazio zabrinutost za dobrobit Navaljnog i rekao da je to preneto ruskoj vladi.

Peskov je istakao da ruska vlada nije upoznata sa takvim izveštajima.

Saradnici Navaljnog su u ponedeljak saopštili da šest dana već nemaju nikakvu informaciju o njemu, niti da znaju gde se nalazi.

Iz kaznene kolonije u regionu Vladimir, gde je Navaljni izdržava kaznu od 30 godina zatvora, rekli su da on više nije na njihovom spisku zatvorenika.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike