Veliki deo Kenije u mraku, čak ni na prometnom aerodromu nema struje (VIDEO)

11.12.2023

09:29

0

Ministar saobraćaja sumnja na sabotažu

Veliki deo Kenije u mraku, čak ni na prometnom aerodromu nema struje (VIDEO)
Prestonica Kenije - Najrobi - Copyright Profimedia

Veliki deo Kenije, uključujući glavni grad Najrobi, paralisan je zbog nestanka struje, treći put za tri meseca, a kenijski ministar saobraćaja Kipčumba Murkomen pozvao je na istragu o "mogućim aktima sabotaže".

Bez struje su u nedelju veče ostali mnogi vitalni objekti, uključujući i  aerodrom u Najrobiju, glavno vazdušno čvorište koje istočnu Afriku povezuje sa Azijom, Evropom i drugim delovima sveta.

Državna kompanija "Kenija pauer" saopštila je da je došlo do "poremećaja sistema" i da se problemom bave tehničari, dok je ministar Murkomen najavio da će podneti zvaničan zahtev policiji da istraži moguće akte sabotaže.

Kompanija "Kenija pauer" je kasnije objavila da je obnovila isporuku električne energije u pojedinim delovima zemlje, uključujući stambene četvrti u Najrobiju, ali su mnoge oblasti u Keniji jutros ponovo ostale bez struje.

Tokom sličnog nestanka struje prošlog meseca, inženjerima je trebalo više od 12 sati da obnove snabdevanje strujom, a najgore je bilo 25. avgusta kada čitav dan nije bilo električne energije.

Uzrok tog nestanka struje nije razjašnjen. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike