Kanadska vojska uvodi obavezne tampone i uloške u muškim toaletima

10.12.2023

00:55

1

Odredba Službe za zaposlene i socijalni razvoj Kanade odnosi se na sve poslovne prostore kanadske vojske

Kanadska vojska uvodi obavezne tampone i uloške u muškim toaletima
Ilustracija - Copyright Unsplash

Vojne baze u Kanadi će od 15. decembra biti u obavezi da i u muškim toaletima drže tampone i uloške, u okviru napora Kanadskih oružanih snaga da se uskladi sa odredbom o "inkluzivnosti" kanadske liberalne vlade.

Odredba Službe za zaposlene i socijalni razvoj Kanade odnosi se na sve poslovne prostore kanadske vojske, kao i na one koji su regulisani federalnim zakonom, prenosi kanadski portal "Tru nort".

U odredbi se navodi posvećenost "boljoj zaštiti zaposlenih koji imaju menstruaciju" tako što će obezbediti uloške, tampone i ostale potrepštine za menstruaciju u svim toaletima, bez obzira na rod kojem su namenjeni.

"U propisima se precizira da proizvodi za menstruaciju moraju biti u svim toaletima, bez obzira na označeni rod. To znači da će i toalet za one koji se identifikuju kao žene, i za one koji se identifikuju kao muškarci, kao i svi toaleti sa naznačenim rodom, morati da imaju proizvode za menstruaciju. Neograničen pristup menstrualnim proizvodima bolje štiti zaposlene sa menstruacijom i osigurava da se osećaju bezbedno dok koriste toalet koji najbolje odražava njihov rod", piše u direktivi.

 

 

I drugi vladini entiteti širom Kanade preduzimaju slične korake, a okrug Sanič je, na primer, najavio da će postaviti tampone, uloške i ostale proizvode koje će finansirati poreski obveznici u svim javnim toaletima, uključujući i muške.

Pozivajući se na nedavni izveštaj Kanadskih oružanih snaga, "Tru nort" napominje da kanadska vojska trenutno ima problema sa privlačenjem dovoljnog broja novih regruta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike