Bizaran incident u Tokiju: Vozač završio iza rešetaka zbog goluba!

05.12.2023

12:01

0

Incident je privukao pažnju prolaznika koji je, zgrožen zvukom motora i prizorom, prijavio slučaj policiji

Bizaran incident u Tokiju:  Vozač završio iza rešetaka zbog goluba!
Copyright Pixabay

U Tokiju je došlo do neobičnog incidenta kada se taksista Atuši Ozava (50) namerno zaleteo automobilom u jato golubova na ulici, pri čemu je usmrtio jednu pticu.

To se dogodilo prošlog meseca, a Ozava je uhapšen u nedelju, 3. decembra, pod optužbom za kršenje Zakona o zaštiti životinja.

Prema izveštajima, Ozava se naljutio kada je video golubove na putu. U trenutku kada se na semaforu upalilo zeleno svetlo, on je nagazio gas i svojim taksijem, brzinom od 60 kilometara na sat, zabio se u gomilu ptica. Incident je privukao pažnju prolaznika koji je, zgrožen zvukom motora i prizorom, prijavio slučaj policiji.

Tokom istrage, policija je angažovala veterinara da obavi obdukciju stradalog goluba. Veterinar je zaključio da je ptica umrla od traumatskog šoka. Policija je, izjavivši da je ponašanje taksiste "vrlo zlonamerno" za profesionalnog vozača, odlučila da ga uhapsi. Lokalni mediji su detaljno izveštavali o ovom neobičnom i tragičnom događaju.

Ozavino postupanje izazvalo je negodovanje i postavilo pitanje o odnosu prema životinjama u urbanoj sredini. Ovaj slučaj pokreće diskusiju o važnosti poštovanja životinjskog sveta, čak i u užurbanom gradskom okruženju kao što je Tokio.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike