Paragvaj potpisao sporazum sa nepostojećom državom: Pokrenuto i pitanje uspostavljanja diplomatskih odnosa

01.12.2023

11:58

0

Zvaničnik i minsistar poljoprivrede sastali su se sa čovekom koji se predstavio kao suveren Sjedinjenih Država Kailase

Paragvaj potpisao sporazum sa nepostojećom državom: Pokrenuto i pitanje uspostavljanja diplomatskih odnosa
Copyright Profimedia

Visoki zvaničnik Paragvaja smenjen je nakon što je potpisao memorandum o saradnji koji preporučuje uspostavljanje diplomatskih odnosa s državom koja ne postoji.

Arnaldo Kamoro, sekretar kabineta u ministarstvu poljoprivrede, izjavio je novinarima da je smenjen nakon potpisivanja sporazuma s delegacijom "Sjedinjenih Država Kailase", navodnog ostrva severno od Južne Amerike.

Kamoro je izjavio da su članovi delegacije tvrdili da dolaze s ostrva Kailas kako bi pomogli Paragvaju, pa su predstavili nekoliko projekata.

Ministarstvo poljoprivrede saslušalo je njihove predloge, a ministar poljoprivrede i Kamoro čak su ih primili i lično.

Kamoro je priznao da su bili prevareni, otkrivši da "suveren" Sjedinjenih Država Kailase zapravo nije bio vladar ostrva, već državljanin Indije koji beži od pravosuđa svoje domovine.

U memorandumu koji je potpisao, bivši sekretar kabineta čestitao je "uvaženom Nitdžanandu Paramašivamu, suverenu Sjedinjenih Država Kailase na doprinosu hinduizmu, humanizmu i Republici Paragvaj".

Također je preporučio vlastima Paragvaja da aktivno razmotre uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Sjedinjenim Državama Kailase i podrže njihovu integraciju u međunarodne organizacije, uključujući Ujedinjene nacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike