Sin Ramzana Kadirova imenovan za posmatrača streljačkog bataljona: Prošle nedelje je napunio 16 godina

29.11.2023

11:36

0

Čečenski streljački bataljon osnovan je ranije ovog meseca

Sin Ramzana Kadirova imenovan za posmatrača streljačkog bataljona: Prošle nedelje je napunio 16 godina
Adam i Ramzan Kadirov - Copyright Profimedia

Sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova, Adam Kadirov (16), imenovan je za posmatrača novog streljačkog bataljona, koji je deo snaga ruskog Ministarstva odbrane, rekao je visoko pozicionirani čečenski zvaničnik Adam Delimhanov.

- Ovo imenovanje je prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju verskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda - rekao je Delimhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i član ruskog parlamenta.

Sin čečenskog lidera, koji je prošle nedelje napunio 16 godina i koji je nedavno imenovan za glavnog telohranitelja svoga oca, snimljen je u septembru kako udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana. 

Profimedia
Ramzan Kadirov

Snimak, koji je objavio njegov otac Ramzan Kadirov, izazvao je osude, dok je Kadirov tada rekao da je ponosan na svog sina i da ga poštuje jer je stekao "ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere".

Čečenski streljački bataljon osnovan je ranije ovog meseca, a sada je deo snaga ruskog Ministarstva odbrane, preneli su ruski mediji. 
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike