Raskrinkana međunarodna sekta: Jogu koristili kao paravan, konačno uhvaćen i ozloglašeni vođa sa Balkana

28.11.2023

15:57

0

Već je bio u zatvoru zbog odnosa sa maloletnom osobom

Raskrinkana međunarodna sekta: Jogu koristili kao paravan, konačno uhvaćen i ozloglašeni vođa sa Balkana
Copyright Europol

Osnivač kontroverzne sekte Gregorijan Bivolaru, koji je pre šest godina izašao na uslovnu slobodu iz zatvora u rumunskoj Bistrici, gde je služio kaznu od godinu i dva meseca zatvora, nalazi se među 41 osobom koja je uhapšena u Francuskoj zbog sumnje da su povezani sa međunarodnom sektom okrivljenom za brojna krivična dela.

Sekta je u Francuskoj navodno koristila časove joge kao paravan za okupljanje.

Bivolaru, poznat kao "guru iz Rumunije", osuđen je 2013. na nešto više od godinu dana zatvora zbog sekusalnog odnosa sa maloletnikom.

On se već godinama nalazi na potrenici Evropola kao jedan od najtraženijih begunaca i tereti se za devet krivičkih dela, uključujući trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, koja su počinjena u Francuskoj i Finskoj od 2006. do 2013. godine.

Uprkos međunarodnoj poternici koja je raspisana na zahtev Finske, Bivolaru je uspeo da izbegne hapšenje u Sibinju, a njegova lokacija nije bila poznata od 2017. godine.

Prema informacijama, nije se znalo da li se vraćao u Rumuniju otkad ju je napustio.

Bivolaru, koji je takođe duhovni vođa Pokreta za duhovnu integraciju u apsolutu (MISA), privukao je oko 40.000 sledbenika u zemlji i inostranstvu. Godine 2004. optužen je za trgovinu ljudima i pobegao je iz zemlje, tražeći politički azil u Švedskoj, a optužbe su mu u Rumuniji poništene 2015. godine.

Za polni odnos sa maloletnikom osuđen je 2013, a u zatvor je poslat u julu 2016, kada je nakon hvatanja u Francuskoj izručen Rumuniji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike