RAT NA BLISKOM ISTOKU Izrael pustio 30 palestinskih zatvorenika! Netanijahu negirao optužbe da je dozvolio Kataru da ojača Hamas

29.11.2023

21:49 >> 00:07

0

Pratite uz portal 24sedam dešavanja u Izraelu i Pojasu Gaze iz minuta u minut

RAT NA BLISKOM ISTOKU Izrael pustio 30 palestinskih zatvorenika! Netanijahu negirao optužbe da je dozvolio Kataru da ojača Hamas
Copyright Profimedia/AP Photo

Sukob između Izraela i Hamasa ušao je u 53. dan.

Primirje između Izraela i Hamasa produženo za dva dodatna dana, saopštio je portparol ministarstva spoljnih poslova Katara.

Portparol izraelske vlade saopštio je da je broj talaca koji se i dalje drže u zarobljeništvu u Gazi 184, među kojima je 14 stranaca i 80 Izraelaca sa dvojnim državljanstvom.

Elena Magid, rođaka izraelsko-ruskog taoca Ronija Krivoja koga je Hamas oslobodio u nedelju, kazala je da je on uspeo da umakne militantima, a nakon što se krio sam u Gazi četiri dana, ponovo su ga uhvatili.

Ovako je tekao još jedan ratni dan na Bliskom istoku:

00.03 - Deset talaca iz Gaze stiglo u Tel Aviv na lečenje

Deset izraelskih talaca oslobođenih iz Gaze posle 53 dana zatočeništva stiglo je na lečenje u u Tel Aviv.

Osam Izraelki, od kojih šest starijeg doba, jedna majka i njena 17-godišnja ćerka oslobođene su večeras, kao i dve državljanke Tajlanda u okviru posebnog sporazuma.

23.23 - "Evropa je sledeća ako ne uništimo Hamas"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na meti nakon što je palestinska militantna grupa Hamas izvela napad na Izrael 7. oktobra.

"Vi ste sledeći, shvatite to. Nemačka, Evropa. Hamas je deo terorističke osovine Irana, Hezbolaha, Huta i drugih. A njihov cilj je da povedu prvo Bliski istok, a zatim i ceo svet u doba varvarstva, mračno doba srednjeg veka. To je ono što oni žele. A ako ljudi to još nisu shvatili, trebalo bi. Neće nestati osim ako ih ne pobedimo", rekao je Netanijahu u intervjuu za nemački list Bild.

23.09 - Gvir preti rasturanjem izraelske vlade ako se ne nastavi rat

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben Gvir izjavio je da će rasturiti Vladu ako Izrael ne bude nastavio rat protiv palestinske militantne grupe Hamas.

"Zaustavljanje rata, jednako je razbijanju vlade", rekao je Ben Gvir.

23.46 - Netanijahu negirao optužbe da je dozvolio Kataru da ojača Hamas

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu oštro je negirao optužbe da je dozvolio Kataru da finansira i ojača grupu Hamas kako bi podelio Palestince na rivalske političke frakcije, nazivajući te tvrdnje „smešnim“.

Abir Sultan/Pool Photo via AP
 


„Velika je laž da sam želeo da izgradim Hamas. Smešno. Ne idete tri puta u rat sa Hamasom niti izvodite velike vojne operacije ako želite da ojačate Hamas“, rekao je Netanjahu u intervjuu za medijsku grupu „Aksel Špringer“, prenosi „Politiko“.

22.23 - Pentagon: SAD pauziraju letove dronovima iznad Gaze tokom primirja

Vojska SAD pauzirala je svoje osmatračke letove dronovima iznad Gaze tokom primirja između Izraela i palestinske grupe Hamas, saopštio je portparol Pentagona Patrik Rajder.

''U skladu sa sporazumom postignutim između Izraela i Hamasa, trenutno ne sprovodimo letove bespilotnim letelicama. Za sada, oni su pauzirani", obrazložio je Rajder.

Profimedia
 

Američka vojska je bespilotnim letelicama pomagala u okviru potrage za američkim taocima koje je oteo Hamas.

21.49 - Izraelske snage ubile dvoje palestinske dece na Zapadnoj obali

Grupa za ljudska prava identifikovala je dvojicu dečaka kao 17-godišnjeg Maleka Majeda Abdelfataha Dagra i Amra Ahmada Džamila Abu Vahdana (14).

21.36 - Izrael pustio 30 palestinskih zatvorenika

Izraelska zatvorska služba potvrdila da je omogućila oslobađanje 30 palestinskih zatvorenika u zamenu za oslobađanje izraelskih talaca iz Pojasa Gaze, preneo je „Tajms of Izrael“.

Katar je prethodno saopštio da će Izrael osloboditi 15 žena i 15 maloletnika.

21.17 - Dva Tajlanđanina među 12 oslobođenih talaca

 

 

Među 12 talaca koje je Hamas danas oslobodio, prema rečima Majeda Alansarija, portparola katarskog ministarstva spoljnih poslova, bila su dva državljana Tajlanda.

U tvitu je identifikovao nacionalnosti svih 12 oslobođenih. Deset su državljani Izraela, sve žene, uključujući troje sa dvojnim državljanstvom, jednu Filipinku i dvoje iz Argentine.

21.07 - SAD "pauzirale" letove vojnih dronova iznad Gaze

Pentagon je u utorak saopštio da je američka vojska obustavila letove nadzornih dronova iznad Gaze tokom primirja koje je dovelo do oslobađanja desetina talaca koje drži Hamas.

- U skladu sa sporazumom postignutim između Izraela i Hamasa, mi trenutno ne sprovodimo obaveštajne, nadzorne i izviđačke letove. I tako su oni za sada pauzirani - rekao je portparol Patrik Rajder na konferenciji za novinare.

AP Photo/Patrick Semansky, File
 

21.01 - Autobus s palestinskim zatvorenicima napušta zatvor Ofer

Novinarka Al Džazire Arabik Gevara Al Budajri, izveštavajući iz blizine Ofera, kaže da je autobus napustio zatvor sa grupom palestinskih zatvorenika koji su oslobođeni.

Autobus je stigao u Beituniju, blizu Ramale.

20.42 - Izraelske snage ranile tri Palestinca na Zapadnoj obali

Pomoću vojnih buldožera vojnici su upali u izbeglički kamp Dženin, uključujući i dvorište državne bolnice u Dženinu. Crveni polumesec je objavio da je jedan Palestinca ranjen bojevom municijom.

Osim njega, povređena su još dva - jedan ispred vojnog zatvora Ofer u Beituniji, blizu Ramale i jedan u izbegličkom kampu Al Arub u blizini Hebrona.

20.35 - IDF: Oslobođeni su na teritoriji Izraela

Izraelske odbrambene snage su saopštile da se 12 oslobođenih talaca iz Pojasa Gaze sada nalazi na teritoriji Izraela, a u pratnji specijalnih snaga i pripadnika bezbednosne agencije Šin Bet.

 

 

- Nakon što prođu početnu medicinsku procenu, naše snage će ih pratiti sve dok se ne nađu sa svojim porodicama - kažu iz IDF-a, preneo je Tajms of Izrael.

20.17 - U Egipat sleteo prvi američki vojni avion sa humanitarnom pomoći za Gazu

U Egipat je danas sleteo prvi od tri američka vojna aviona koji prevoze humanitarnu pomoć za Gazu tokom primirja između Izraela i Hamasa, saopštili su američki zvaničnici.

To je prvi put da je američka vojska poslala avione sa hranom, medicinskim zalihama i zimskom opremom za civile u Gazi otkako je Hamas napao Izrael 7. oktobra, prenosi Glas Amerike.

19.47 - Zvaničnik Hamasa: Spremni smo za sveobuhvatan sporazum o razmeni talaca

Zvaničnik Hamasa Gazi Hamad izjavio je danas da je ta palestinska grupa spremna da zaključi sveobuhvatan sporazum o razmeni talaca sa Izraelom.

- Ako Izrael ima ozbiljnu nameru da oslobodi svoje vojnike koji su zarobljeni, onda smo mi spremni da zaključimo sveobuhvatan sporazum - rekao je Hamad za „Al Džaziru“.

19.42 - Hamas oslobodio još 12 talaca, među njima dvoje stranih državljana

 

 

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je 12 talaca, uključujući 10 Izraelaca i dva strana državljanina, na putu ka izraelskoj teritoriji.

- Prema informacijama Crvenog krsta, 12 talaca, uključujući 10 izraelskih talaca i dvoje sa stranim državljanstvom, na putu je ka izraelskoj teritoriji - navodi se u saopštenju, u kom se ne navodi koje nacionalnosti su dvoje dodatno oslobođenih.

19.07 - Ban-Gvir pozvao Netanjahua da prekine primirje

Izraelski krajnje desničarski ministar bezbednosti Itamar Ben-Gvir pozvao je Benjamina Netanjahua da prekine sporazum o primirju nakon što je izraelska vojska optužila Hamas da je ranije danas otvorio vatru na njegove trupe.

Abir Sultan/Pool Photo via AP, File
Itamar Ben-Gvir

U saopštenju je Ben Gvir izvršio pritisak na izraelskog premijera da „naredi IDF-u da nastavi sa silovitom slamanjem Hamasa“, dodajući da „ne možemo čekati da ubiju naše borce".

18.40 - Šefovi CIA i Mosada u Kataru pregovaraju o produženju primirja

Šef izraelske obaveštajne agencije Mosad David Barni i direktor američke obaveštajne agencije CIA Vilijam Berns nalaze se u Kataru, gde pregovaraju o novom produženju primirja između Izraela i Hamasa i oslobađanju dodatnog broja talaca, saopštili su zvaničnici, piše Gardijan.

Jedan diplomata, koji je želeo da ostane anoniman, potvrdio je da su Berns i Barni otputovali danas u Katar, preneo je AP.

18.32 - Zvaničnik Hamasa: Izrael nije postigao nijedan od svojih ciljeva u Gazi

 

 

Govoreći iz Bejruta, viši portparol Hamasa Osama Hamdan kazao je da je Izrael “jadno podbacio” vojno i politički u Gazi.

- Izrael nije postigao nijedan od svojih navedenih ciljeva - rekao je on, dodajući da je broj izraelskih vojnika koji su ubijeni u kopnenoj operaciji mnogo veći od onog koji je Izrael objavio.

18.26 - Izrael danas oslobađa 15 dece i 15 žena

Među Palestincima pritvorenim u izraelskim zatvorima koji bi danas trebalo da budu pušteni je 15 žena i 15 dece, saopštio je Klub palestinskih zatvorenika.

Vjeruje se da je dvadeset od njih iz okupiranog istočnog Jerusalima, prenosi Al Džazira.

17.44 - Klub palestinskih zatvorenika: Broj uhapšenih na Zapadnoj obali porastao na 3.290

Broj uhapšenih Palestinaca na Zapadnoj obali od 7. oktobra porastao je na 3.290, uključujući 125 žena i 145 dece, saopštio je Klub palestinskih zatvorenika.

Profimedia
Izraelski vojnici na Zapadnoj obali

Najmanje šest zatvorenika umrlo je od početka sukoba u izraelskim zatvorima, dodaje se u saopštenju.

17.41 - Hamas počeo da predaje taoce Crvenom krstu

Hamas je započeo predaju pete grupe talaca Međunarodnom komitetu Crvenog krsta u Gazi, piše Volstrit žurnal pozivajući se na egipatske zvaničnike.

17.12 - Katar: Hamas će u naredna dva dana osloboditi 20 talaca

Hamas je spreman da oslobodi dodatnih 20 talaca u Gazi u narednih 48 sati, rekao je portparol katarskog ministarstva spoljnih poslova Majed al Ansari.

Ansari je na svom nedeljnom brifingu rekao da su prva četiri dana primirja „iskorišćena za povećanje broja talaca koje je identifikovao Hamas“.

17.05 - Britanski doktor policiji predaje dokaze o "ratnim zločinima" Izraela

Doktor Gasan Abu Sitah, britanski plastični hirurg palestinskog porekla, na početku rata je boravio u Gazi i radio u dve najveće bolnice.

AP Photo/Fatima Shbair
 

Sada se vratio u London i kaže da planira da preda dokaze o, kako se izrazio, višestrukim izraelskim ratnim zločinima.

17.01 - Izrael preraspoređuje trupe na severu Gaze

Izraelska vojska je saopštila da preraspoređuje svoje trupe na severu Pojasa Gaze.

16.46 - Turska: Izrael mora da odgovara za ratne zločine

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je generalnom sekretaru UN-a Antoniju Guterešu da Izrael mora da odgovarati pred međunarodnim sudovima za ratne zločine počinjene u Gazi.

Prema Erdoganovoj kancelariji, njih su dvojica razgovarali telefonom pre sutrašnjeg sastanka Saveta bezbednosti UN-a o Gazi.

Erdogan je, prema saopštenju, rekao Guterešu da “Izrael nastavlja besramno da gazi međunarodno pravo, ratne zakone i međunarodno humanitarno pravo gledajući u oči međunarodne zajednice”.

16.35 - Jedan kamion s gorivom stigao na sever Gaze

 

 

Palestinski Crveni polumesec saopštio je da je pored kamiona s gorivom još 31 kamion s humanitarnom pomoći, uključujući vodu i hranu, ušao u grad Gazu i severna područja kroz kontrolnu tačku koja preseca opkoljenu obalsku enklavu.

16.07 - Američki i turski šef diplomatije razgovarali o taocima u Gazi i pomoći ljudima u toj oblasti

Američki državni sekretar Entoni Blinken i turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan razgovarali su o sukobu u Gazi, sa akcentom na obezbeđivanje nastavka oslobađanja talaca koje drži Hamas, saopštio je američki Stejt department.

15.41 - Portparol UNICEF-a: Besmisleno je misliti da će ubijanje dece doneti mir

Portparol UNICEF Džejms Elder izjavio je nakon posete bolnici Naser u Kan Junisu, u južnom delu Pojasa Gaze, da je "potpuno besmisleno misliti da će ubijanje dece doneti mir".

15.31 - UN: Više od 46.000 domova uništeno u Gazi

Širom Pojasa Gaze oštećeno je više od 234.000 stambenih jedinica, kaže UN-ova međuagencijska grupa u novom izveštaju.

Oni čine više od 60 odsto stambenog fonda u maloj obalskoj enklavi.

AP Photo/Doaa AlBaz
 

14.58 - Izrael i Hamas se međusobno optužuju za kršenje primirja

Izraelske odbrambene snage kažu da je jedan broj vojnika lakše povređen nakon što ih je Hamas napao u severnom pojasu Gaze. Hamas optužuje IDF da je prvi prekršio prekid vatre.

Prema navodima izraelske armije, tri eksplozivne naprave su detonirane u blizini snaga na dve odvojene lokacije u severnom pojasu Gaze, što je „kršenje sporazuma o primirju“, prenosi Tajms of Izrael.

Sa druge strane, portparol vojnog krila Hamasa rekao je da su njegovi borci odgovorili na "jasno kršenje" primirja od strane IDF na severu Pojasa Gaze, što je rezultiralo sukobom, prenose izraelski mediji.

14.34 - Izrael: "Brojni vojnici lakše povređeni" nakon razmene vatre u Pojasu Gaze

Izraelska vojska objavila je saopštenje da su njene snage našle pod vatrom unutar Pojasa Gaze.

- Tokom proteklog sata tri eksplozivne naprave su detonirane u blizini IDF trupa na dve različite lokacije na severu Pojasa Gaze, kršeći okvir operativne pauze. Na jednoj od lokacija teroristi su otvorili i vatru na vojnike, koji su odgovorili vatrom - navodi se u saopštenju.

 

 

Nekoliko vojnika je lakše povređeno tokom incidenata. U oba incidenta trupe su bile locirane na položajima u okviru operativne pauze.

14.13 - Iran zatražio od MKS da zaustavi izraelsku agresiju na Gazu

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan uputio je zahtev Međunarodnom krivičnom sudu (MKS) da zaustavi, kako je naveo, "izraelsku agresiju u Pojasu Gaze".

Iransko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je danas na svom Telegram kanalu da je Amir-Abdolahijan uputio pisma sa tim zahtevom predsedniku i glavnom tužiocu MKS, Pjotru Hofmanskom i Karimu Ahmadu Kanu.

- Varvarsko bombardovanje Pojasa Gaze i izraelska invazija na enklavu, u kojima je poginulo više od 14.000 civila i najmanje 32.000 ranjeno, jasni su primeri ratnih zločina - navodi ministarstvo.

Iransko ministarstvo tvrdi da je reč o zločinima protiv čovečnosti i o genocidu.

14.09 - Na Zapadnoj obali ubijene još tri osobe

Profimedia
 

Palestinski mediji javljaju da su izraelske snage ubile tri osobe na okupiranoj Zapadnoj obali.

 

13.46 - Katar: Pregovori o oslobađanju vojnika kada se svi civili nađu na slobodi

Katar je saopštio da bi pregovori o puštanju izraelskih vojnika na slobodu, koje Hamas drži zatočene, mogli da uslede tek kada se puste svi civilni taoci.

- Prioritet su civili, žene i deca, a onda će doći red na vojnike - rekao je Madžed al Ansari, portparol katarskog Ministarstva spoljnih poslova.

12.25 - Ponovo otvorena jedinica za dijalizu u bolnici Al-Šifa

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je jedinica za dijalizu u bolnici Al Šifa ponovo otvorena i da prima pacijente.

Ministarstvo je pozvalo pacijente da nastave lečenje.

Izraelske trupe upali su pre dve nedelje u Al Šifu, najveću bolnicu u Gazi, što je dovelo do evakuacije stotina pacijenata i hiljada raseljenih ljudi koji su se tamo sklonili. 

AP Photo/Abed Khaled
Ranjeni dečak u bolnici Al Šifa

12.23 - SZO: Više ljudi će umirati od bolesti nego od bombardovanja

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da će više ljudi biti u riziku od umiranja od bolesti nego od bombardovanja u Pojasu Gaze ukoliko se ne obnovi zdravstveni sistem.

Portparolka SZO, Margaret Haris, izjavila je da je kolaps bolnice Al Šifa tragedija.

Najnovija dešavanja - 53. dan rata

  • Iz Katara su saopštili da se nadaju da će prekid vatre biti duži od dva dana koliko je nedavno dogovoreno
  • Zvaničnici Gaze su saopštili da je enklavi potrebno 1.000 kamiona sa humanitarnom pomoći dnevno kako bi se oporavili
  • Generalni sekretar UN, Antonio Gutereš, saopštio je da Palestinci prolaze kroz "jedno od najmračnijih poglavlja" u njihovoj istoriji
  • U izraelskim zatvorima se i dalje nalazi 60 palestinskih zatvorenica, a udruženja za ljudska prava kažu da je većina uhapšena nakon 7. oktobra
  • Hamas i dalje u Gazi drži oko 180 izraelskih talaca

11.20 - Libanski mediji: Izraelska granata pala na jug Libana

Izraelska granata pala je na periferiju jednog grada u južnom Libanu, nekoliko sati nakon što je privremeno primirje između Izraela i Hamasa produženo za dva dana.
       
Portparol izraelske vojske rekao je da "trenutno nema saznanja o takvom incidentu".

10.16 - Francuska pozdravila oslobađanje troje mladih Francuza iz zatočeništva Hamasa

Francuska ministarka spoljnih poslova Katrin Kolona danas je izjavila da je Hamas oslobodio i troje mladih Francuza i potvrdila da su oslobođeni "dobrog zdravlja".

- Imamo indirektne, ali dobre vesti (o oslobađanju troje Francuza). To je veliko, veliko olakšanje - odgovorila je Kolona na pitanje novinara RTL kako se osećaju oslobođeni Itan (12), Ereza (12) i Sahara 16.

Ona je dodala da se još pet francuskih državljana i dalje vode kao nestali, ali se veruje da su u rukama Hamasa.

AP Photo/Fatima Shbair
Palestinci se sele na jug Pojasa Gaze

9.24 - Mediji: Dvojica Palestinaca ubijena na Zapadnoj obali

Izraelske snage ubile su dvojicu Palestinaca na Zapadnoj obali, objavio je izraelski list Harec pozivajući se na neimenovane izvore iz zdravstvenih službi. 

7.20 - Izrael odobrio oslobađanje 50 palestinskih zatvorenica

Izraelska vlada odobrila je oslobađanje 50 palestinskih žena u okviru sporazuma o produženju privremenog primirja sa palestinskom militantnom grupom Hamas u Gazi i obezbeđivanju oslobađanja još skoro 20 Izraelaca koje Hamas drži kao taoce od 7. oktobra, javio je Tajms of Izrael.

a osnovu sporazuma o primirju, koje je trebalo da istekne jutros, ali je juče produženo za još dva dana, od petka je oslobođeno 39 Izraelaca i 117 Palestinaca. Kao rezultat paralelnih pregovora koje vodi Katar, Hamas je oslobodio i 17 Tajlanđana, jednog Filipinaca i jednog rusko-izraelskog državljanina. (Kraj) ird/gri

7.10 - Izrael dobio spisak izraelskih talaca koje Hamas treba da oslobodi danas

 Izrael je dobio spisak izraelskih talaca koji Hamas treba da oslobodi danas, saopštila je kancelarija premijera Benjamina Netanjahua.

Spisak talaca se trenutno pregleda i "u ovom trenutku se dostavljaju obaveštenja porodicama onih koji će biti oslobođeni nakon više od 50 dana koje su proveli kao taoci u Gazi", istaknuto je u saopštenju. Nije naveden broj talaca koji će biti pušteni danas kao deo sporazuma o produženom primirju koji je postignut u ponedeljak, prenosi Tajms of Izrael.

Od petka je oslobođeno 50 izraelskih talaca u okviru početnog dogovora o četvorodnevnom primirju u borbama u Gazi i oslobađanju po tri palestinska zatvorenika za svakog izraelskog taoca. Kao rezultat paralelnih pregovora koje je vodio Katar, Hamas je takođe oslobodio 17 Tajlanđana, jednog Filipinaca i jednog rusko-izraelskog državljanina. Izrael i Hamas juče su se saglasili da produže privremeno primirje za dva dana, otvarajući time put za oslobađanje još oko 20 ljudi koje palestinska militantana grupa drži kao taoce.

7.00 - Hamas oslobodio još 11 talaca

AP Photo/Yousef Masoud
 

U Izrael je večeras preko graničnog prelaza Kerem Šalom ušlo još 11 talaca koje je iz Pojasa Gaze oslobodila palestinska militantna grupa Hamas.

Nakon kratkog lekarskog pregleda i prilike da taoci prvi put pozovu svoje porodice, oni su prebačeni u bolnicu Ičilov u Tel Avivu, saopšteilo je izraelsko Ministarstvo zdravlja, prenosi Tajms of Izrael.

Iz bolnice Ičilov su naveli da su ponosni zbog toga što imaju privilegiju da požele dobrodošlicu oslobođenim taocima i pruže im potrebnu medicinsku pomoć. Crveni krst je prethodno potvrdio da je omogućio oslobađanje i transfer 11 talaca koje je držao Hamas.

Pogledajte kako je protekao jučerašnji dan u Izraelu i Pojasu Gaze.

Najvažnije činjenice

- Militanti Hamasa napali su 7. oktobra ujutru nekoliko lokacija u Izraelu sa kopna, mora i iz vazduha, prilikom čega je stradalo 1.400 ljudi.

- Kao odgovor na to Izraelske odbrambene snage (IDF) pokrenule su ubrzo napade na Pojas Gaze, objavljujući rat i tvrdeći da ciljaju samo lokacije Hamasa.

- Kasnije je naložena kompletna opsada Pojasa Gaze, kojom je prekinut dotok vode, hrane, struje i goriva građanima.

- U unakrsnim granatiranjima do sada je stradalo više od 9.000 ljudi u Pojasu Gaze i više od 1.400 u Izraelu, među kojima i veliki broj civila.

- Sjedinjene Američke Države podržale su Izrael u borbi, obećavajući vojnu pomoć, dok su, sa druge strane, Kina i Rusija zauzele neutralan stav, pozivajući na prekid sukoba i mirovne pregovore.

- Kako je Izrael bio potpuno nespreman za napad, analitičari su za veliki broj žrtava i sporu reakciju okrivili propust obaveštajnih službi.

- Dogovoreni četvorodnevno primirje i razmena talaca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike