Voditeljka podelila fotografije oporavka nakon što joj je Stefan bacio kiselinu u lice! Sudija: Vaše lice je oličenje zla!

23.11.2023

13:45

0

Autor: D.M.

Nakon jezivog napada koji je doživela, usledila je višegodišnja borba da se spasi oko

Voditeljka podelila fotografije oporavka nakon što joj je Stefan bacio kiselinu u lice! Sudija: Vaše lice je oličenje zla!
katie piper - Copyright Instagram_katie piper

Kejti Pajper je otkrila da je prošla kroz niz operacija kako bi smanjila rizik od gubitka levog oka, što je podelila putem iskrenog posta na Instagramu.

Voditeljka, koja ima 40 godina, podelila je galeriju slika koje prikazuju njeno oko nakon medicinske procedure, priznavši da joj operacije i dalje psihički teško padaju, nakon traumatičnog iskustva napada kiselinom.

Kejti je pretrpela teške povrede i slepilo na jednom oku nakon što su je 2008. godine napali kiselinom njen bivši dečko Danijel Linč i njegov saučesnik Stefan Silvestre. Nakon ove strašne traume, neumorno se zalagala da zadrži temu takvih napada aktuelnom, kako bi sve potencijalne žrtve znale kako da se nose s posledicama ovakvog iskustva, te je iz tog razloga i osnovala Fondaciju "Kejti Pajper".

Instagram_katie piper
 

U svom postu, Kejti je objasnila da je podvrgnuta tarsorafiji na levom oku, što može "pomoći zarastanju rožnjače ili je zaštititi tokom kratkog perioda izloženosti ili bolesti".Uz dugačak opis, Kejti je navela i da se nada da će zahvaljujući operaciji sačuvati oko i da je takva odluka proizašla iz funkcionalnosti iznad estetike.

Kejti je napisala:

"Ovo sam ja! (Za sada). U utorak sam imala planiranu operaciju, tarsorafiju na levom oku.

Tarsorafija je spajanje dela ili celokupnih gornjih i donjih kapaka kako bi se delimično ili potpuno zatvorilo oko.

Privremene tarsorafije se koriste kako bi pomogle zarastanju rožnjače ili kako bi zaštitile rožnjaču tokom kratkog perioda izloženosti ili bolesti. Takođe sam operisala ožiljno tkivo na desnom oku, pa će i to biti malo natečeno.

Želela sam ovo da podelim iz nekoliko razloga:

* Prvo, da bih obrazovala ljude da živeti sa vrstom povreda koje imam znači da će se stvari menjati tokom vašeg života i ponekad ići unazad. Nema stvarnog krajnjeg cilja i deo ovakvog oporavka je prihvatanje toga.

* Drugo, s deformacijom, hirurške odluke moraju biti zasnovane na funkcionalnosti, a ne na estetici. U mom slučaju, pokušavam sačuvati oko, izbeći perforaciju i potpuni gubitak oka."

Instagram_katie piper
 

Molim vas da me ne vređate

"Takođe, samo zato što nešto trajno izgleda ovako kako izgleda, to ne daje ljudima za pravo da stalno komentarišu vaš izgled - nikada ne znate šta se dešava u životu nekoga.

Uz to, ako ovo pomaže nekome drugome... da, ponekad mi je teško. U redu je da izgledam drugačije od drugih, ali operacije me ponekad vraćaju sećanjima na to kako je sve počelo, i to je za psihu jako teško..

 

 

Uvek mislim da sam neverovatno srećna sa ovim prostorom ovde na IG. Osećam da imam pametne, zanimljive i ljubazno pratioce. Dakle, znam da će većina vas smatrati korisnim moje o objave i verovatno je neko od vas imao sličan slučaj mome, što se tiče medicinskog I mentalnog oporavka, ali za one koji će poslati poruke ili ostaviti negativne komentare (sve sam već čula, ništa novo), onda je ovo objašnjenje/edukacija za vas.

Još uvek sam ista osoba. Samo sam imala drugačiji put u životu od većine, i to je u redu. Veći deo vremena živim ispunjen, privilegovan i veoma srećan život. Na tome sam izuzetno zahvalna.

Ali, kako se oporavljam, molim vas da me ne vređate.

Hvala mom očnom hirurgu, gospodinu Joshi, koji se brine o mojim kapcima sve ove godine. Veoma sam mu zahvalna, kao i njegovom timu, na brizi, saosećanju i veštini."

Instagram_katie piper
 

Jedan u zatvoru, drugi pobegao iz zemlje

Danijel, Kejtin bivši partner, osuđen je na doživotnu kaznu sa minimalnim rokom od 16 godina zbog nasilja koje joj je naneo kada je imala samo 24 godine.

U septembru se saznalo da bi Danijel mogao biti pušten iz zatvora nakon što istekne minimalni rok od 16 godina.

Danijel je dobio doživotnu kaznu sa minimalnim rokom od 16 godina nakon što je 2009. godine osuđen za silovanje, teške telesne povrede i lakše telesne povrede na Sudu za krivične predmete u Vud Grinu.

Njegov saučesnik Stefan, koji je bacio kiselinu na Kejti, priznao je teške telesne povrede i dobio doživotnu kaznu sa minimalnim rokom od šest godina.

On je pušten 2018. godine, ali je vraćen u zatvor zbog kršenja uslova njegovog puštanja. Policija veruje da je tada pobegao iz zemlje.

Presudivši dvojici, sudija Nikolas Braun je rekao: "Žrtva je imala lice prave lepote. Vi, Denijel Linč i Stefan Silvestre, predstavljate lice pravog zla."

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike