Podignuta optužnica protiv Zorana koji je Nadi sipao sonu kiselinu u oči: Tužilaštvo traži 15 i po godina zatvora za nasilnika iz Vranja!

04.05.2022

09:04

0

Nesrećna žena je potom rekla da se plašila Zorana i da zato u prvi mah nije htela da kaže da joj je on naneo povrede

Podignuta optužnica protiv Zorana koji je Nadi sipao sonu kiselinu u oči: Tužilaštvo traži 15 i po godina zatvora za nasilnika iz Vranja!
zoran - Copyright Profimedia/MUP

Protiv Zorana.K. Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Pančevu zbog nasilja koje je počinio nad Nadom S. On je, podsetimo, pre mesec dana, zarobio Nadu u svom stanu u Pančevu, držao je vezanu za krevet dve nedelje, a potom joj sipao sonu kiselinu u oči. 

Ona je tada primljena u Očnu bolnicu u Pančevu u koju je sama došla. Prvo je rekla da je u stanju nervnog rastrojstva sama sebi sipala sonu kiselinu u oči, ali je onda priznala da ju je Zoran pozvao u svoj stan pre dve nedelje i da je tada vezao za krevet. Vezao joj je ruke i noge, a onda joj je sipao sonu kiselinu u oči, piše Telegraf.

Nesrećna žena je potom rekla da se plašila Zorana i da zato u prvi mah nije htela da kaže da joj je on naneo povrede.

- Drao se i vikao na mene. Rekao mi je da će da ubije ćerke i mene. Mnogo sam ga se plašila - rekla je nesrećna žena.

Zoran K. je sam dovezao Nadu ispred Očne klinike, a onda se odvezao do stana u kojem žive njene ćerke.

- Udarao je ovde na vrata, drao se, vikao da otvore, da će ih poubijati - rekle su prve komšije.

Policija je intervenisala, a njega su uhapsili u lokalnom hostelu.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu predložilo je sudu da se pritvor, u kome se okrivljeni Zoran K. trenutno nalazi, produži do završetka glavnog pretresa, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobite okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i da se okrivljenom Zoranu K. izrekne kazna zatvora u trajanju od 15 godina i 6 meseci.

On nije izneo odbranu jer je u lošem psihičkom stanju zbog čega je naloženo njegovo veštačenje.

Debeo dosije

Zoran K. je iz Sekirja kod Vranja. Prema nezvaničnim navodima, on je 2001. navodno ubio je taštu R. A. (53). Ubistvu je prethodila višečasovna drama koju je posmatralo nekoliko stotina meštana naselja Ogledna stanica u Vranju. On je navodno upao u kuću u kojoj su bile R. A. i njena kćerka M.A. Uz pretnju pištoljem odveo je na sprat kuće svoju nevenčanu suprugu M. A. i vezao je za stolicu. Posle toga je sišao u prizemlje da se raspravi s taštom, a M. je, prema rečima komšija, uspela da se odveže i neopaženo pobegne kod komšija. Ona je i pozvala policiju.

Kada su policajci stigli, Zoran se zatvorio u kuću, a onda upalio unutrašnjost, opirući se policiji i vatrogascima više od dva sata. Policajci su oko 11 uspeli da uđu, a u kući su zatekli telo R. A., koju je, kako se pretpostavljalo, ubio Zoran koji je, prema nekim navodima, potom, pokušao da se ubije.

Zoran je te godine osuđen na 15 godina zatvora. Potom je 2013. godine kada je izašao na vikend zapalio dve kuće u Sekirju i pokušao da ubije dve komšinice. Inače, prvo delo je počinio 1991. godine.

Naime, on je došao kod majke i očuha u Sekirju, ali je onda bez ikakvog povoda napao njihove prve komšije Živkoviće tako što je izvukao nož, a zatim napao komšinice. Nesrećne žene je povredio, a zatim je zapalio dva objekta i seno. Zoran je ovoga puta pobegao.

Uplašeni stanovnici okolnih sela organizovali su straže i dežurstva jer su se bojali da će Zoran ponovo da ne nasrne na neku porodicu. Međutim, on se ubrzo predao.

- Zoran se deset dana skrivao po planinskim bespućima i najverovatnije su ga naše intenzivne potere unervozile, pa je zbog toga odlučio da se preda jer više nije imao gde da se sakrije - rekao je tada potparol vranjske policije Dragan Stamenković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike