"Amerika će napustiti Ukrajinu, pošto će režim u Kijevu uskoro pasti"

19.11.2023

21:56

0

Blumberg objavio da Ukrajina neće dobiti novu pomoć od SAD do sredine decembra

"Amerika će napustiti Ukrajinu, pošto će režim u Kijevu uskoro pasti"
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Copyright AP Photo/Francisco Seco

Sjedinjene Države nameravaju da odustanu od pružanja pomoći Ukrajini, pošto će kijevski režim uskoro pasti, a strateški rizici za Vašington rastu, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

- Ovaj režim je, kao što svi vidimo, pred kolapsom, a Sjedinjene Države će Ukrajinu baciti pod autobus, kao što se već desilo sa njihovim drugim vazalima. Kao rezultat toga, Sjedinjene Države su suočene ne samo sa moralnim bankrotom, već i sa povećanim strateškim rizicima - napisao je on na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

- SAD su se pokazale celom svetu kao neprincipijelni pobornik marionetskog, nacionalističkog i neonacističkog rusofobičnog režima, koji je spreman da žrtvuje svog poslednjeg čoveka kao topovsko meso za geopolitičke interese druge zemlje - rekao je Poljanski.

Blumberg objavio da Ukrajina neće dobiti novu pomoć od SAD do sredine decembra, možda čak ni do sledeće godine. Kako Blumberg ističe, široka podrška režimu u Kijevu već „puca po šavovima“ jer je kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga zašla u ćorsokak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike