Prevremeno rođene bebe stavljaju u folije da bi se zagrejale: Veoma tužne scene iz bolnice u Gazi (FOTO)

13.11.2023

11:13

0

Svet je dopustio veliko stradanje ljudi u Gazi

Prevremeno rođene bebe stavljaju u folije da bi se zagrejale: Veoma tužne scene iz bolnice u Gazi (FOTO)
Copyright Dr. Marawan Abu Saada via AP

Prevremeno rođene bebe u bolnici Al Šifa, najvećoj u gradu Gazi, umotavamo u folije i stavljamo pored tople vode, u očajničkom pokušaju da ih održimo u životu, upozorio je direktor bolnice Muhamed Abu Salmija.

Abu Salmija je za televiziju Al Arabija rekao da su bebe izvađene iz inkubatora jer ne rade, nakon što su nestale zalihe kiseonika i goriva i da su umotane u folije da bi se zagrejale.

Osoblje bolnice bori se da novorođenčad održi u životu nakon što su zalihe kiseonika nestale i nakon što su bebe iz inkubatora u neonatalnoj jedinici premeštene u drugi deo bolnice.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da Al Šifa "više ne funkcioniše kao bolnica" i da se broj smrtnih slučajeva u bolnici "značajno povećao".

Šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je da su "stalna pucnjava i bombardovanje" u oblasti oko bolnice "pogoršali ionako kritične okolnosti".

On je Iksu napisao da je SZO uspela da stupi u kontakt sa zdravstvenim radnicima u bolnici Al-Šifa, a situaciju u toj bolnici je opisao kao "strašnu i opasnu".

Šef hirurgije u bolnici Al Šifa rekao je da su tri prevremeno rođene bebe umrle zbog nedostatka struje.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike