Zapadni mediji se ponovo ustremili na Putina: Svi bruje o izgledu njegovog obraza, jedni pričaju o dvojnicima, drugi o filerima

10.11.2023

15:28

0

Brojne galsine se šire o ruskom lideru

Zapadni mediji se ponovo ustremili na Putina: Svi bruje o izgledu njegovog obraza, jedni pričaju o dvojnicima, drugi o filerima
Copyright Profimedia

Nakon što je morao da digne ruke od vojne pomoći Ukrajini, što zbog podrške Izraelu, što zbog neslaganja javnosti sa produžetkom rata na istoku Evrope, Zapad je poveo medijski rat protiv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Ne mogavši da pobedu na bojnom polju, ponovo je pokrenuo priče o dvojnicima, bolestima, pa čak i o smrti ruskog lidera.

Tako su mediji u SAD i Velikoj Britaniji pisali u četvrtak da Putin sigurno ima dvojnika jer mu obraz u jednom od najnovijih snimaka nije isti kao ranije, dok za isti snimak u petak pričaju o mogućnosti da je ruski predsednik imao plastičnu operaciju jer su mu obrazi prilično natečeni.

Nazivajući ga "ruskim tiraninom" i "diktatorom", britanski Miror piše da su pokrenute glasine da je koristio "filere za zadnjicu" u svom licu nakon što je našao nekoliko nasumičnih komentara na društvenim mrežama.

Snimak koji su uzeli kao dokaz nastao je tokom Putinovog pojavljivanja ove nedelje na svečanosti u Rostovu na Donu, a britanski portal je izdvojio uvredljive i šaljive komantare u kojima se ismeva ruski lider, zanemarujući sve ostale na ovu temu.

Rusija je ove nedelje bila prinuđena da još jednom zvanično porekne da je Putin zamenjen dvojnikom.

Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

- Imamo samo jednog Putina - kratko je odgovorio portparol Kremlja Dmitij Peskov nakon spekulacija da je umro pre deset dana i da ga je zamenio najmanje jedan dvojnik.

Prošlog meseca Kremlj je izdao vanredno saopštenje povodom priče da je Putin umro u svojoj rezidenciji u Valdaju severno od Moskve. Izveštaj o njegovoj smrti objavio je Telegram kanal General SVR, koji dugo tvrdi da ruski lider boluje od raka i da je smrtno bolestan. Ovi izveštaji su, međutim, odbačeni.

U oktorbu se tvrdilo i da je japanska analiza veštačke inteligencije dokazala da Putin koristi dvojnike, a sporno istraživanje se oslanjalo na prepoznavanje lica, poređenje glasa i pokrete tela kako bi ukazalo na to da postoji nekoliko različitih Vladimira.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike