"Ovu bol ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju": Ahmed u Pojasu Gaze u izraelskom bombardovanju izgubio 21 člana porodice

04.11.2023

13:42

0

U napadima su poginule njegove tri sestre, dva brata i 14 njihove dece

"Ovu bol ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju": Ahmed u Pojasu Gaze u izraelskom bombardovanju izgubio 21 člana porodice
Copyright Printscreen Twitter/AlnaouqA

Ahmed Alnauk, suosnivač palestinske neprofitne organizacije "We Are Not Numbers" ("Mi nismo brojke"), sa sedištem u Gazi, izgubio je u Izraelskim udarima na izolovanu palestinsku enklavu čak 21 člana porodice.

U napadima su poginule njegove tri sestre, dva brata i 14 njihove dece.

Alnauk je opisao svoju bol kao nepodnošljivu, rekavši da ni najgorem neprijatelju ne bi poželeo da to oseti.

- Da bi neko razumeo kako se osećam, mora da doživi ono što sam doživeo ja. Rekao sam to već i ponoviću - ono što osećam ne želim ni najgorem neprijatelju - kazao je Alnauk za britanski portal Skaj njuz.

On je ispričao i kako je saznao za tragediju. Prema njegovim rečima, jednog jutra se probudio u 4 ujutru uspaničen, uveren da se nešto desilo.

- Proverio sam telefon i dobio vest od jednog prijatelja. Rekao mi je da je Izrael bombardovao moju kuću i da su svi koji su bili u njoj mrtvi - ispričao je neutešni čovek i dodao da je u kontaktu sa jednom od svojih nećaka u Gazi, koja mu je rekla da nedelju dana nije mogla da jede.

- To je bio najbolniji poziv koji sam imao u životu. Rekla mi je da su uplašeni, usamljeni, gladni, žedni. Situacija u Gazi je katastrofalna. To je katastrofa - zaključio je Alnauk.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike