Stravični snimci iz Gaze: Tela civila leže nasred auto-puta, mučki ubijeni dok su bežali od rata, među žrtvama i deca! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

04.11.2023

08:15

0

Na snimku se vide i mnogi lični predmeti razbacani među telima

Stravični snimci iz Gaze: Tela civila leže nasred auto-puta, mučki ubijeni dok su bežali od rata, među žrtvama i deca! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Copyright Foto: X/dopaminedealers

Na užasavajućem snimku iz Gaze vide se tela najmanje sedam ljudi na auto-putu južno od opkoljenog grada.

Na snimku se vide i mnogi lični predmeti razbacani među telima. Među žrtvama je najmanje jedno dete dok su na putu mrlje od krvi.

Civili su prema nezvaničnim navodima medija navodno nastradali od vatre snajperista Hamasa koji su navodno hteli da ih spreče da pobegnu iz Gaze kako je tražila izraelska vojska.

Novinar Amjad Taha rekao je da su žrtve koje se vide na snimku među "desetinama civila" koje su ubili militanti.

 

 

Jezivu scenu zabeležio je muškarac koji se vozi biciklom niz ulicu i na snimku se može čuti kako priča, a zatim plače. U nekom trenutku iza njega se vidi još jedna osoba na biciklu.

- Bože moj, dete... Bože, žene. Moj Bože, devojka... Molim te Bože, čuvaj naš narod... Molim vas pogledajte - čuje se biciklista kako govori na arapskom.

 

 

Rojters je potvrdio lokaciju snimka. Scena je zabeležena na putu Al-Rašid koji prolazi između grada i reke Vadi Gaze. Agencija, međutim, nije mogla precizno da potvrdi tačan datum kada je snimljen.

Snimak je objavljen na društvenim mrežama pre petka. Identitet osobe koja je načinila snimak za sada je nepoznat.

Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtev Rojtersa za komentar snimka.

Izrael je naredio, podsetimo, civilima da napuste severni deo Pojasa Gaze i grad Gazu i krenu na jug. Veliki broj Palestinaca, međutim, koji poslednjih dana beže iz severnog dela optužili su Izrael da gađa civile koji pokušavaju da se evakuišu.

Najnovije vesti o ratu u Gazi pratite u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike