Netanjahu se izvinio jer je okrivio bezbednosne službe za upad Hamasa: Pogrešio sam

29.10.2023

11:05

0

On je rekao da daje "punu podršku svim šefovima bezbednosnih službi"

Netanjahu se izvinio jer je okrivio bezbednosne službe za upad Hamasa: Pogrešio sam
Benjamin Netanjahu - Copyright Abir Sultan/Pool Photo via AP

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izvinio se zbog sinoćnje objave u kojoj je okrivio bezbednosne službe za smrtonosni upad militanata Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, kada je ubijeno više od 1.400 ljudi i oteto oko 230.

- Pogrešio sam. Stvari koje sam rekao nakon konferencije za novinare nije trebalo da kažem, zato se izvinjavam - naveo je na Iksu.

On je rekao da daje "punu podršku svim šefovima bezbednosnih službi".

- Šaljem podršku načelniku generalštaba, komandantima i vojnicima koji su na liniji fronta i bore se za naš dom - poručio je Netanjahu.

AP Photo/Christophe Ena, Pool
 

Izraelski premijer je obrisao objavu na Iksu nakon što je izbilo nezadovoljstvo zbog njegovih komentara u kojima je okrivio bezbednosne i obaveštajne službe za upad Hamasa.

Premijera je napao član ratnog kabineta, lider Nacionalnog jedinstva Beni Ganc, kao i opozicioni lider Jair Lapid, jer je napisao da nikada nije dobio nikakva upozorenja o Hamasovim "ratnim namerama" u bilo kojem trenutku.

Netanjahu je takođe naveo da su "sve bezbednosne službe, uključujući i šefa vojne obaveštajne agencije i šefa Šin Beta, agencije za unutrašnju bezbednost zemlje, mislile da je Hamas bio obuzdan i da je želeo sporazum".
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike