"Laž kao uvod u novi masakr": Hamas demantuje da ima bazu ispod bolnice i poručuje: Izraelske vojnike će progutati zemlja

27.10.2023

23:00

0

Autor: M. Vu.

Hamas je istakao u saopštenju da su "takve laži uvod u novi masakr nad palestinskim narodom, veći od masakra u bolnici 'Al Ahli'"

"Laž kao uvod u novi masakr": Hamas demantuje da ima bazu ispod bolnice i poručuje: Izraelske vojnike će progutati zemlja
Militanti Hamasa - Copyright AP Photo/Adel Hana

Hamas negira tvrdnje portparola izraelske vojske Danijela Hagarija, koji je ranije danas rekao da se glavna operativna baza Hamasa nalazi pod bolnicom "Al Šifa" u gradu Gazi.

Hamas je istakao u saopštenju da su "takve laži uvod u novi masakr nad palestinskim narodom, veći od masakra u bolnici 'Al Ahli'", podsetivši na na eksploziju u toj bolnici od 17. oktobra, za koju Hamas optužuje Izrael, dok Izraelci tvrde da je izazvana pogrešno ispaljenom raketom Islamskog džihada.

"Više od 40.000 ljudi je potražilo utočište u bolnici 'Al Šifa', pošto su raseljeni zbog bombardovanja koje je pogodilo sve.

Profimedia/Yousef Masoud / SOPA
 

"Pozivamo lidere arapskih i muslimanskih zemalja da preduzmu akciju i zaustave genocid nad našim narodom", naveo je u saopštenju član političkog biroa Hamasa, prenosi "Tajms of Izrael".

Spremni smo za izraelsku invaziju

Nakon poruka iz Tel Aviva da se pojačavaju vazdušni napadi, posle kojih će Gaza biti "potpuno drugačija", zvaničnik Hamasa poručio da je ta organizacija “spremna“ za izraelsku invaziju.

“Ako Netanjahu odluči da večeras uđe u Gazu, otpor je spreman. Ostatke njegovih vojnika progutaće zemlja Gaza“, saopštio je Ezat al Rišak, viši član političkog biroa Hamasa na Telegramu

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike