Uhapšen muškarac u Španiji zbog napada u Briselu

27.10.2023

18:30

0

Uhapšeni je zvanično lišen slobode zbog šverca droge i oružja, pranja novca i članstva u kriminalnoj organizaciji

Uhapšen muškarac u Španiji zbog napada u Briselu
Copyright Printscreen/X/Martina Turina/AP Photo/Sylvain Plazy

Jedna osoba uhapšena je u Španiji u vezi sa napadom u Briselu, a bila je predmet istrage nakon što su belgijske vlasti prijavile njegovu moguću povezanost sa organizatorom napada u kojem su stradala dva švedska navijača.

Uhapšeni je zvanično lišen slobode zbog šverca droge i oružja, pranja novca i članstva u kriminalnoj organizaciji, preneo je Figaro.

Kako se navodi, on je imao lažne lične dokumente kod sebe kada je priveden, nakon čega je stavljen pod sudski nadzor.

- Istragom je utvrđeno da su njih dvojica povezani nezakonitim aktivnostima u vezi sa organizovanim kriminalom - saopštila je policija.

Ovo nije prva osoba uhapšena u pomenutoj istrazi, jer su u ponedeljak dvojica Tunižana, koji žive u regionu Pariza, privedena u istražni zatvor, a tri dana kasnije u Belgiji je uhapšen još jedan Tunižanin, osumnjičen za saučesništvo sa organizatorom napada.

U napadu 16. oktobra u Briselu ubijena su dva Šveđana, koji su došli da bodre nacionalni fudbalski tim protiv Belgije u Briselu, a treći je teško povređen.

Osumnjičeni za napad, takođe, Tunižanin (45), koji je ilegalno boravio u Belgiji, ubijen sutradan ujutru tokom policijske intervencije u kafiću u mestu Šarbek.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike