Biskup podneo ostavku posle orgije kod sveštenika u Poljskoj

25.10.2023

00:58

0

Biskupija Gžegoža Kašaka je bila meta kontroverzi od septembra kada su se pojavili izveštaji o orgiji u svešteničkom domu u gradu Dabrova Gornič

Biskup podneo ostavku posle orgije kod sveštenika u Poljskoj
Vatikan - Copyright AP Photo/Alessandra Tarantino

U skandalu koji je potresao biskupiju na jugozapadu Poljske, biskup Gžegož Kašak podneo je ostavku, saopštio je Vatikan.

Iako saopštenje Vatikana ne navodi tačan razlog ostavke, potvrđeno je da ju je papa prihvati.

Biskupija Gžegoža Kašaka je bila meta kontroverzi od septembra kada su se pojavili izveštaji o orgiji u svešteničkom domu u gradu Dabrova Gornič. Prema poljskim medijima, muška prostitutka je kolabirala na zabavi nakon što je popila previše tableta za erektilnu disfunkciju.

Jedan od učesnika žurke pozvao je hitnu pomoć, ali kada su medicinske ekipe stigle na lice mesta, nisu im dozvolili da uđu, već su pomogli čoveku nakon što je policija pozvana, prema izveštajima.

Episkop je pozvao vernike da se mole za sveštenike koji su bili umešani u ovo i druge ljude koji nisu učinili ništa loše, ali su bili pogođeni njihovim ponašanjem, navodi dnevni list Gazeta Viborcza i drugi mediji.

Sveštenik koji je organizovao zabavu u svom stanu, po imenu Tomaš Z, otpušten je, navodi državna novinska agencija PAP.

Eparhija je saopštila da je njegovo ponašanje „uzrok velikog skandala za vernike i da opravdava ogorčenje javnosti“, navodi agencija PAP.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike