Izraelka koju je oslobodio Hamas objasnila zašto se rukovala sa militantom, javnost besna: Ovo je njihova PR pobeda! (VIDEO)

24.10.2023

17:36

0

Autor: N.P.

Mnogi smatraju da starica nije trebalo da se pojavi pred kamerama

Izraelka koju je oslobodio Hamas objasnila zašto se rukovala sa militantom, javnost besna: Ovo je njihova PR pobeda! (VIDEO)
Oslobađanje Izraelke (85) koju je Hamas oteo - Copyright Profimedia

Nakon što je palestinski Hamas oslobodio vremešnu Izraelku Johved Lifšic (85), u izraelskim medijima su počele da se nižu kritike o njenom izlaganju pred novinarima jer se smatra da je to bio "odličan PR za teroriste".

Državna televizijska mreža Kan je navela da je odluka stručnjaka za odnose sa javnošću da Lifšicovu stavi pred kamere bila greška. Prema njihovom uverenju, sada ceo svet izveštava o Hamasovoj ljubaznosti.

AP Photo/Ariel Schalit
Lifšic je novinarima ispričala šta je doživela tokom zatočeništva u Gazi

Kolumnista Edi Rotštajn je njeno pojavljivanje pred medijima nazvao "propagandnom pobedom Hamasa".

- Kakva divna i prosvećena žena, takvih više nema u Izraelu, ali i kakvo loše vođenje događaja. Ne treba da se bude stručnjak za PR da biste znali da ne treba da održite ovakvu konferenciju u prenosu uživo - poručio je.

Podsetimo, Hamas je 7. oktobra napao Izrael, a tom prilikom je u Gazu odvedeno više od 200 ljudi koji se i dalje drže kao taoci, najverovatnije u podzemnoj mreži tunela.

Lifšic je izjavila da su je pripadnici Hamasa na motoru prevezli do Gaze. U zatočeništvu su spavali na dušecima, a redovno ih je obilazio lekar.

Prilikom njenog oslobađanja, posebnu pažnju je privukla scena kada se pozdravila i rukovala sa hamasovcem.

Na pitanje zašto je to uradila, rekla je: "Dobro su se odnosili prema nama".

- Izgledalo je da su bili vrlo pripremljeni i da su to držali dosta dugo u tajnosti. Za sve su se pobrinuli, imali smo i šampon i balsam za kosu. Davali su nam pita-hleb, sir i krastavce - navela je starica.

Iako je Lifšic dobro prošla, uprkos svim okolnostima, istakla je da "priča nije gotova dok ne budu oslobođeni svi taoci".

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike