IDF negira da je gađao bolnicu u Gazi: Objavljen i navodni snimak koji razotkriva počinioce (VIDEO)

18.10.2023

11:23

0

Portparol IDF-a Danijel Hagari optužio je medije da su objavili broj poginulih koji je saopštio Hamas, a koje je bilo nemoguće tako brzo prebrojati

IDF negira da je gađao bolnicu u Gazi: Objavljen i navodni snimak koji razotkriva počinioce (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/OSINTNic

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su navodni snimak presretnutog telefonskog razgovora između dvojice operativaca Hamasa koji razgovaraju o neuspelom lansiranju rakete Islamskog džihada koja je pala na bolnicu u Gazi.

- Islamski džihad je pogodio u bolnicu u Gazi - IDF nije. Poslušajte teroriste u trenutku kada to sami shvataju - navodi se u objavi IDF na Iksu, nekadašnjem Tviteru.

Portparol IDF-a Danijel Hagari optužio je medije da su objavili broj poginulih koji je saopštio Hamas, i tvrdi da Hamas nije mogao tako brzo da izbroji oko 500 mrtvih nakon eksplozije.

 

 

- Mnogi mediji su odmah preneli neproverene tvrdnje Hamasa, laži Hamasa - rekao je on.

Prema Hagariju, nemoguće je znati šta se tačno dogodilo tako brzo kao što je tvrdio Hamas.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu takođe je poručio da su za eksploziju u bolnici u Gazi, u kojoj je prema tvrdnjama Palestinaca stradalo najmanje 500 ljudi, odgovorni "varvarski teroristi iz Gaze".

Netanijahu tvrdi da su militanti ispalili rakete u Gazi, a da su te rakete prolazile pored bolnice Al Ahli u trenutku kada je pogođena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike